HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Olasz csirke piccata (szelet)

A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemell filé Hozzáadott
  • 2 nagy Tojás Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 120 g Parmezán sajt, reszelt Hozzáadott
  • 2 Citromok Hozzáadott
  • 4 Tablespoon kapribogyó Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 ml csirkeleves Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csirkepiccata elkészítéséhez először a csirkemellfiléket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat egy tálban. Keverje össze a lisztet és a parmezánt egy külön tálban.

2. Lépés

A csirkemellfiléket először a liszt és a parmezán keverékébe, majd a felvert tojásba mártjuk. Ügyeljen arra, hogy a csirkét egyenletesen bevonja. Úgy tapasztaltam, hogy ezzel a módszerrel tökéletes ropogós panírozást érhetünk el.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és süssük a csirkemellfiléket mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a csirkemellfiléket, és tegye félre.

4. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsa a fokhagymát, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a kapribogyót, két citrom levét és a csirkealaplevet, majd forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkemellfiléket a serpenyőbe, és pároljuk további 10-15 percig, amíg a mártás össze nem sűrűsödik.

5. Lépés

Végül díszítse a csirkepikacatát frissen vágott petrezselyemmel, és tálalja. Néha tésztával vagy friss salátával is tálalom, ami finom köret lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új