Forrás: Pixabay : RitaE
Olasz csirke piccata (szelet)
A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.
Hozzávalók
- 4 csirkemell filé
- 2 nagy Tojás
- 120 g liszt
- 120 g Parmezán sajt, reszelt
- 2 Citromok
- 4 Tablespoon kapribogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml csirkeleves
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A csirkepiccata elkészítéséhez először a csirkemellfiléket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk. Verjük fel a tojásokat egy tálban. Keverje össze a lisztet és a parmezánt egy külön tálban.
A csirkemellfiléket először a liszt és a parmezán keverékébe, majd a felvert tojásba mártjuk. Ügyeljen arra, hogy a csirkét egyenletesen bevonja. Úgy tapasztaltam, hogy ezzel a módszerrel tökéletes ropogós panírozást érhetünk el.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és süssük a csirkemellfiléket mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a csirkemellfiléket, és tegye félre.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsa a fokhagymát, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a kapribogyót, két citrom levét és a csirkealaplevet, majd forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkemellfiléket a serpenyőbe, és pároljuk további 10-15 percig, amíg a mártás össze nem sűrűsödik.
Végül díszítse a csirkepikacatát frissen vágott petrezselyemmel, és tálalja. Néha tésztával vagy friss salátával is tálalom, ami finom köret lehet.