Olasz Mozzarellás paradicsomos tészta
A mozzarellás paradicsomos tészta az olasz konyha egyszerű, de lenyűgöző, szinte nyári étkezése. Az alap ötlet egyszerű - friss alapanyagok, páratlan ízek. A paradicsom, a fokhagyma és a mozzarella kombinációja tökéletes komfortétele.
Hozzávalók
- 400 g penne tészta
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 500 g friss paradicsom, felkockázva
- 1 Csésze friss mozzarella, felkockázva
- só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 1 csokor friss bazsalikom, aprítva
Eljárás
Főzzük a tésztát sós vízben, amíg \al dente\ lesz, majd szűrjük le és tegyük félre.
Melegítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pároljuk, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a friss paradicsomot.
Főzzük a paradicsomot közepes lángon 10-15 percig, amíg megpuhul, majd ízesítsük sóval és borssal.
Adjuk hozzá a tésztát a paradicsomhoz, és keverjük jól össze. Ezután szórjuk bele a felkockázott mozzarellát, és óvatosan keverjük össze, amíg a sajt kissé megolvad. Szórjuk meg az aprított bazsalikommal.
Tálaljuk azonnal, amíg meleg.