HIRDETŐ

Olasz Mozzarellás paradicsomos tészta

A mozzarellás paradicsomos tészta az olasz konyha egyszerű, de lenyűgöző, szinte nyári étkezése. Az alap ötlet egyszerű - friss alapanyagok, páratlan ízek. A paradicsom, a fokhagyma és a mozzarella kombinációja tökéletes komfortétele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g penne tészta Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 500 g friss paradicsom, felkockázva Hozzáadott
  • 1 Csésze friss mozzarella, felkockázva Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom, aprítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzzük a tésztát sós vízben, amíg \al dente\ lesz, majd szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

Melegítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pároljuk, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a friss paradicsomot.

3. Lépés

Főzzük a paradicsomot közepes lángon 10-15 percig, amíg megpuhul, majd ízesítsük sóval és borssal.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tésztát a paradicsomhoz, és keverjük jól össze. Ezután szórjuk bele a felkockázott mozzarellát, és óvatosan keverjük össze, amíg a sajt kissé megolvad. Szórjuk meg az aprított bazsalikommal.

5. Lépés

Tálaljuk azonnal, amíg meleg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új