Olasz pizzaszósz
Az olasz pizzaszósz egy igazi klasszikus, az alapja minden otthoni pizza-készítésnek. Könnyű elkészíteni, csupán néhány egyszerű hozzávalóra van szükség: a paradicsom, a fokhagyma és az olívaolaj csodálatos házasságát fűszerezzük meg oregánóval és egy csipetnyi cukorral, egyszerűségének köszönhetően az igazi olasz ízvilág tündökölhet a pizzánkon.
Hozzávalók
- 2 Kanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1 teáskanál oregánó
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk, míg aranybarna nem lesz (vigyázat, nehogy megégjen).
Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót és a cukrot.
Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
Fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk a szószt 20 percig lassú tűzön rotyogni.
Miután az ízek összeértek, pürésítsük le a szószt egy botmixerrel.
Ha túl sűrűnek találjuk, pici vízzel hígíthatjuk.
Kész is a hagyományos olasz pizzaszósz, már csak a pizza tésztájára kell kennünk.