HIRDETŐ

Olasz pizzaszósz

Az olasz pizzaszósz egy igazi klasszikus, az alapja minden otthoni pizza-készítésnek. Könnyű elkészíteni, csupán néhány egyszerű hozzávalóra van szükség: a paradicsom, a fokhagyma és az olívaolaj csodálatos házasságát fűszerezzük meg oregánóval és egy csipetnyi cukorral, egyszerűségének köszönhetően az igazi olasz ízvilág tündökölhet a pizzánkon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Kanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 konzerv darabolt paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk, míg aranybarna nem lesz (vigyázat, nehogy megégjen).

2. Lépés

Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót és a cukrot.

3. Lépés

Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.

4. Lépés

Fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk a szószt 20 percig lassú tűzön rotyogni.

5. Lépés

Miután az ízek összeértek, pürésítsük le a szószt egy botmixerrel.

6. Lépés

Ha túl sűrűnek találjuk, pici vízzel hígíthatjuk.

7. Lépés

Kész is a hagyományos olasz pizzaszósz, már csak a pizza tésztájára kell kennünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új