HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yfm0P_xj5aPlWKgjiM2K/f8b95bbf3def2e9380a7240b6a8fcf.jpeg)
Olasz rizibizi
Köret az olasz rizottó alaprecept szerint.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 Csésze jázmin rizs
- 2 Csésze víz
- 1 ek olaj
- só bors
- Petrezselyem
- zöldborsó
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
A rizs szemeket kevés olajon megpirítjuk, addig amíg fehérek nem lesznek.
2. Lépés
Sóval és borssal ízesítjük, majd beletesszük a zöldborsót és felöntjük vízzel. Ezután mehet bele a petrezselyem is.
3. Lépés
Miután megfőtt lefedve még kb. 5-10 percig állni hagyjuk a tűzhelyen, hogy jól beszívja a megmaradt vizet.