HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olasz Tonnato tonhalas kapribogyós majonézes szósz

Ez a Tonnato szósz recept mindig lenyűgöz minden összejövetelen, mivel erőteljes íze és sokoldalúsága miatt. Személyesen már számtalanszor kipróbáltam és teszteltem, és minden egyes elkészítésnél továbbra is a család és a barátok kedvence marad. Szeretem hűtött borjúhúshoz párosítani, vagy pirított bruschettára kenni, krémes, fanyar íze tökéletesen ellensúlyozza a hús gazdagságát, vagy egyszerűen csak fokozza a pirítós ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 konzervdobozok Jó minőségű tonhal olívaolajban Hozzáadott
  • 8 Szardella filé Hozzáadott
  • 2 EL friss citromlé Hozzáadott
  • 2 EL Kapribogyó, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csésze Majonéz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen törött fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 EL extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy jól lecsepegtetjük a tonhalat a konzervekből. Higgye el, ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szósz ne legyen túl zsíros.

2. Lépés

Ezután javaslom, hogy használjon konyhai robotgépet, hogy leegyszerűsítse a folyamatot. Tegyük bele a lecsepegtetett tonhalat, a szardellafiléket, a citromlevet, a kapribogyót és a fokhagymát.

3. Lépés

Turmixolja a keveréket, amíg pasztaszerű állagot nem kap. Ez eltarthat néhány percig, de a türelem itt kulcsfontosságú, mivel azt szeretnénk, hogy minden jól összeálljon.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a majonézt az összekevert keverékhez. Én jobban szeretem két részletben hozzáadni, és minden egyes hozzáadás után jól elkeverem, hogy sima állagú maradjon.

5. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és frissen törött fekete borssal ízesítjük. Ne feledje, hogy a szardellák és a kapribogyó már így is elég sósak, ezért a további sóval csak kevés sót adjon hozzá.

6. Lépés

Végül, miközben a konyhai robotgép működik, lassan csepegtesse bele az olívaolajat. Ez az utolsó simítás pompás fényt és selymességet kölcsönöz a mártásnak.

7. Lépés

Azt tanácsolom, hogy a Tonnato szószt tálalás előtt egy órával hűtsük le a hűtőben. Így az ízek jobban összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új