Forrás: Pixabay
Olasz Tonnato tonhalas kapribogyós majonézes szósz
Ez a Tonnato szósz recept mindig lenyűgöz minden összejövetelen, mivel erőteljes íze és sokoldalúsága miatt. Személyesen már számtalanszor kipróbáltam és teszteltem, és minden egyes elkészítésnél továbbra is a család és a barátok kedvence marad. Szeretem hűtött borjúhúshoz párosítani, vagy pirított bruschettára kenni, krémes, fanyar íze tökéletesen ellensúlyozza a hús gazdagságát, vagy egyszerűen csak fokozza a pirítós ízét.
Hozzávalók
- 2 konzervdobozok Jó minőségű tonhal olívaolajban
- 8 Szardella filé
- 2 EL friss citromlé
- 2 EL Kapribogyó, lecsepegtetve
- 2 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 csésze Majonéz
- só ízlés szerint
- Frissen törött fekete bors ízlés szerint
- 3 EL extra szűz olívaolaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy jól lecsepegtetjük a tonhalat a konzervekből. Higgye el, ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szósz ne legyen túl zsíros.
Ezután javaslom, hogy használjon konyhai robotgépet, hogy leegyszerűsítse a folyamatot. Tegyük bele a lecsepegtetett tonhalat, a szardellafiléket, a citromlevet, a kapribogyót és a fokhagymát.
Turmixolja a keveréket, amíg pasztaszerű állagot nem kap. Ez eltarthat néhány percig, de a türelem itt kulcsfontosságú, mivel azt szeretnénk, hogy minden jól összeálljon.
Most adjuk hozzá a majonézt az összekevert keverékhez. Én jobban szeretem két részletben hozzáadni, és minden egyes hozzáadás után jól elkeverem, hogy sima állagú maradjon.
Ízlés szerint sózzuk és frissen törött fekete borssal ízesítjük. Ne feledje, hogy a szardellák és a kapribogyó már így is elég sósak, ezért a további sóval csak kevés sót adjon hozzá.
Végül, miközben a konyhai robotgép működik, lassan csepegtesse bele az olívaolajat. Ez az utolsó simítás pompás fényt és selymességet kölcsönöz a mártásnak.
Azt tanácsolom, hogy a Tonnato szószt tálalás előtt egy órával hűtsük le a hűtőben. Így az ízek jobban összeérnek.