Forrás: freepik
Olaszos csirkemell
Kényeztesse magát ezzel a mennyeien finom csirkemellel, melyet egy ínycsiklandó sajtos-paprikás olaszos mártással tálalunk. Fenséges meghökkentő twisttel a hagyományos csirkemell receptekhez képest, ez a fogás biztosan belopja magát a szívébe.
Hozzávalók
- 4 darab csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 darab piros paprika aprítva
- 1 Csésze konzerv paradicsom
- 1⁄4 Csésze friss petrezselyem aprítva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1⁄4 teáskanál szárított bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 1 Csomag mozzarella sajt reszelve
Eljárás
Forró serpenyőben az olívaolajon süsse meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paprikát. Főzze, amíg a hagyma megpuhul.
Egy tálban keverje össze a konzerv paradicsomot, a petrezselymet, az oreganót és a bazsalikomot. Sózza és borsozza ízlés szerint.
A serpenyőben átsütött hagymás-paprikás keverékre tegyük rá a csirkemelleket és öntsük rájuk a paradicsomos mártásunkat. Fedjük le és pároljuk kb. 20-25 percig, vagy amíg a csirkemell teljesen átsül.
Az utolsó 5 perc előtt megszórjuk reszelt mozzarellával és addig hagyjuk a tűzön, míg a sajt elolvad és aranybarnára sült.
Petrezselyemmel és friss paradicsomszeletekkel tálaljuk.