HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olaszos paradicsomszósz, pizzához vagy tésztához

Az olaszos paradicsomszósz az olasz konyha szerves része. Képes minden olasz stílusú ételt feldobni, legyen szó pizzáról, tésztáról vagy bármilyen húsos fogásról. Egy igazán autentikus ízélmény, amit bárki könnyedén elkészíthet a saját konyhájában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 ks konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre.

3. Lépés

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még 1-2 percig.

4. Lépés

Ha friss paradicsomot használunk, akkor azt mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra és adjuk hozzá a hagymához. Konzerv paradicsom esetén azt öntsük a serpenyőbe, majd törjük össze fakanállal nagyobb darabokra.

5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót és frissen őrölt feketeborsot, valamint a szárított bazsalikumot és oregánót.

6. Lépés

Keverjük össze a hozzávalókat, majd takaréklángon főzzük 15-20 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Az így kapott paradicsomszósz tökéletes alap lehet pizzának, tésztának vagy húsos ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új