Forrás: Pixabay
Olaszos paradicsomszósz, pizzához vagy tésztához
Az olaszos paradicsomszósz az olasz konyha szerves része. Képes minden olasz stílusú ételt feldobni, legyen szó pizzáról, tésztáról vagy bármilyen húsos fogásról. Egy igazán autentikus ízélmény, amit bárki könnyedén elkészíthet a saját konyhájában.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes hagyma, finomra aprítva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 ks konzerv paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
Adjuk hozzá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még 1-2 percig.
Ha friss paradicsomot használunk, akkor azt mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra és adjuk hozzá a hagymához. Konzerv paradicsom esetén azt öntsük a serpenyőbe, majd törjük össze fakanállal nagyobb darabokra.
Adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót és frissen őrölt feketeborsot, valamint a szárított bazsalikumot és oregánót.
Keverjük össze a hozzávalókat, majd takaréklángon főzzük 15-20 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Az így kapott paradicsomszósz tökéletes alap lehet pizzának, tésztának vagy húsos ételnek.