Omlós Barackos kevert süti
A Barackos kevert süti friss, szaftos sütirecept, melynek a barackos édesség íze és illata hozza meg a nyári hangulatot. A Barackos kevert sütiben a friss barack darabok a sütemény tésztájában karamellizálódnak, ezzel megadva az édes, gyümölcsös ízélményt. A recept gyors és egyszerű, szinte bármilyen alkalomra tökéletes.
Hozzávalók
- 3 nagy Barack
- 2 tojás
- 200 g cukor
- 130 g olvasztott vaj
- 2 dl tejjel
- 1 Csomag vanília cukor
- 250 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- csipetnyi só
Eljárás
A sütőt előmelegíteni 180 °C fokra. Egy sütőformát kivajazni és lisztezni.
A barackokat megmosni, kimagozni és apró darabokra vágni.
Egy nagy tálban a tojásokat a cukorral habosra keverni.
Hozzáadni az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliát, majd jól elkeverni.
Egy másik tálban összekeverni a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a tojásos keverékhez adni és alaposan eldolgozni.
Végül hozzáadni a barack darabokat, és óvatosan beleforgatni a tésztába.
A tésztát a kivajazott és lisztezett sütőformába önteni, majd a sütőben 35-40 percig sütni, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni a sütőben, majd tálalás előtt szeleteljük fel.