Óriás palacsinta
Hagyományos magyar desszert, amely egy nagy, töltött palacsintából áll, amelyet sütőben sütnek meg. Ez a recept egy egyszerű, de nagyon ízletes változattal szolgál, amely a vaníliafagylalttal és csokoládéöntettel igazi desszert-klasszikussá válik.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 200 g liszt
- 500 ml tej
- 1 csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 5 evőkanál olaj
- 400 g tehéntúró
- 150 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 g málna (vagy más gyümölcs, tetszés szerint)
- 4 gombóc vaníliafagylalt
- Csokoládéöntet a szolgáláshoz
Eljárás
Keverjük össze a tojást, a lisztet, a tejet, a sót, a cukrot és az olajat egy nagy tálban.
A tésztát simára keverjük, majd hagyjuk pihenni 15 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy serpenyőben süssük ki a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára.
Keverjük össze a túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban, majd kenjük ezt a keveréket a palacsinta egyik oldalára, és szórjuk meg a gyümölccsel.
Tekintsük fel a palacsintát, majd tegyük egy hőálló tálba, és süssük a sütőben 10 percig.
Tálaljuk vaníliafagylalttal és csokoládéöntettel.