HIRDETŐ

Óriás palacsinta

Hagyományos magyar desszert, amely egy nagy, töltött palacsintából áll, amelyet sütőben sütnek meg. Ez a recept egy egyszerű, de nagyon ízletes változattal szolgál, amely a vaníliafagylalttal és csokoládéöntettel igazi desszert-klasszikussá válik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 400 g tehéntúró Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g málna (vagy más gyümölcs, tetszés szerint) Hozzáadott
  • 4 gombóc vaníliafagylalt Hozzáadott
  • Csokoládéöntet a szolgáláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

29 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a tojást, a lisztet, a tejet, a sót, a cukrot és az olajat egy nagy tálban.

2. Lépés

A tésztát simára keverjük, majd hagyjuk pihenni 15 percig.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben süssük ki a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára.

5. Lépés

Keverjük össze a túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban, majd kenjük ezt a keveréket a palacsinta egyik oldalára, és szórjuk meg a gyümölccsel.

6. Lépés

Tekintsük fel a palacsintát, majd tegyük egy hőálló tálba, és süssük a sütőben 10 percig.

7. Lépés

Tálaljuk vaníliafagylalttal és csokoládéöntettel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új