HIRDETŐ

Forrás: juefraPhoto via Getty Images

Őszi karfiol és burgonyaleves

Ez a karfiolos burgonyaleves recept az egyik kedvenc levesem a hideg évszakban. Számtalanszor készítettem már ezt a levest a családomnak, és mindig nagy öröm, amikor a leves bársonyos ízét mindenki élvezi. A recept vegetáriánusok számára is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy fej karfiol Hozzáadott
  • 5 középső Burgonya Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Némi vaj a sütéshez Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karfiolos burgonyaleves elkészítéséhez először hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát. Fontos, hogy minden burgonya körülbelül egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen főjön meg. Ezután vágjuk durvára a karfiolt. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, és pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 2-3 percig, amíg áttetsző és illatos lesz. Ezután adjuk hozzá a burgonyakockákat, és pirítsuk őket körülbelül 5 percig.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a karfiolt a fazékhoz. Öntse hozzá a zöldségalaplevet, és forralja fel a levest. Hagyja a zöldségeket közepes lángon kb. 20-25 percig főni, amíg a burgonya és a karfiol megpuhul.

4. Lépés

Ezután pürésítse a levest közvetlenül az edényben. Javaslom, hogy botmixert használjunk, hogy igazán krémes állagot kapjunk.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a karfiolos burgonyalevest alacsony hőfokon még 5 percig főni. Kóstolja meg a levest, és szükség szerint sóval és borssal ízesítse.

6. Lépés

Végül tálalja a karfiol- és burgonyalevest tálkákban. Díszítse a könnyű vegetáriánus levest apróra vágott petrezselyemmel, és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új