Forrás: juefraPhoto via Getty Images
Őszi karfiol és burgonyaleves
Ez a karfiolos burgonyaleves recept az egyik kedvenc levesem a hideg évszakban. Számtalanszor készítettem már ezt a levest a családomnak, és mindig nagy öröm, amikor a leves bársonyos ízét mindenki élvezi. A recept vegetáriánusok számára is alkalmas.
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol
- 5 középső Burgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségleves
- 200 ml Krém
- só és bors ízlés szerint
- Némi vaj a sütéshez
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A karfiolos burgonyaleves elkészítéséhez először hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát. Fontos, hogy minden burgonya körülbelül egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen főjön meg. Ezután vágjuk durvára a karfiolt. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, és pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 2-3 percig, amíg áttetsző és illatos lesz. Ezután adjuk hozzá a burgonyakockákat, és pirítsuk őket körülbelül 5 percig.
Most adjuk hozzá a karfiolt a fazékhoz. Öntse hozzá a zöldségalaplevet, és forralja fel a levest. Hagyja a zöldségeket közepes lángon kb. 20-25 percig főni, amíg a burgonya és a karfiol megpuhul.
Ezután pürésítse a levest közvetlenül az edényben. Javaslom, hogy botmixert használjunk, hogy igazán krémes állagot kapjunk.
Most adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a karfiolos burgonyalevest alacsony hőfokon még 5 percig főni. Kóstolja meg a levest, és szükség szerint sóval és borssal ízesítse.
Végül tálalja a karfiol- és burgonyalevest tálkákban. Díszítse a könnyű vegetáriánus levest apróra vágott petrezselyemmel, és élvezze!