HIRDETŐ

Őszibarackdzsem

Ez a recept egy finom, hagyományos magyar őszibarackdzsem, amit bármilyen friss kenyerével vagy péksüteménnyel fogyaszthat. Az édes és savanykás, friss őszibarack íz, a bő cukorral és a hosszú főzési idő, ami a gyümölcshúst karamellizállja és mélyíti az ízét, valamint képez egy szép, ragacsos textúrát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 kg érett őszibarack Hozzáadott
  • 212 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az őszibarackokat, majd vágjuk őket fel, távolítsuk el a magot és daraboljuk fel őket apró darabokra.

2. Lépés

Tegyük a darabolt őszibarackot egy nagy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Keverjük össze.

3. Lépés

Főzzük a őszibarackot közepes lángon, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Amikor a gyümölcs már jóformán szétfőtt, aprítsuk fel botmixerrel, de csak nagyon rövid ideig, mert darabosabb állagú dzsemet szeretnénk.

5. Lépés

Most főzzük tovább kis lángon, amíg megfelelő sűrűségűre nem fő. Ez eltarthat 1-2 órát is.

6. Lépés

Ezután sterilizáljunk üvegeket, majd töltsük bele a forró dzsemet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új