HIRDETŐ
Forrás: Michael Edwards from Getty Images
Pác sült csirkéhez
Egy egyszerű pác, amely tökéletes sült csirkéhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 darab Csirke
- 4 gerezd Fokhagyma
- 100 ml szójaszósz
- 2 EK méz
- csipetnyi só
- Egy csipetnyi őrölt fekete bors
- 2 EK Növényi olaj
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Kezdjük a pác elkészítésével. Egy tálban keverjük össze a préselt fokhagymát, a szójaszószt, a mézet, a sót és az őrölt fekete borsot.
2. Lépés
Papírtörlővel törölje szárazra a csirkét, és enyhén kenje meg növényi olajjal.
3. Lépés
Ezután tegye a csirkét a páclével tálba, és alaposan dörzsölje be vele. Az én tippem, hogy hagyjuk pácolódni a hűtőben, legalább 2 órán át, de ideális esetben egy éjszakán át.
4. Lépés
Hagyja, hogy a csirke szobahőmérsékletű legyen, mielőtt beteszi a sütőbe.
5. Lépés
Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 1-1,5 órán át sütjük, de a pontos sütési idő a csirke méretétől függ. Sütés közben a csirkét időnként megkenjük a maradék páccal.