HIRDETŐ

Forrás: Michael Edwards from Getty Images

Pác sült csirkéhez

Egy egyszerű pác, amely tökéletes sült csirkéhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab Csirke Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 2 EK méz Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Egy csipetnyi őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 EK Növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük a pác elkészítésével. Egy tálban keverjük össze a préselt fokhagymát, a szójaszószt, a mézet, a sót és az őrölt fekete borsot.

2. Lépés

Papírtörlővel törölje szárazra a csirkét, és enyhén kenje meg növényi olajjal.

3. Lépés

Ezután tegye a csirkét a páclével tálba, és alaposan dörzsölje be vele. Az én tippem, hogy hagyjuk pácolódni a hűtőben, legalább 2 órán át, de ideális esetben egy éjszakán át.

4. Lépés

Hagyja, hogy a csirke szobahőmérsékletű legyen, mielőtt beteszi a sütőbe.

5. Lépés

Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 1-1,5 órán át sütjük, de a pontos sütési idő a csirke méretétől függ. Sütés közben a csirkét időnként megkenjük a maradék páccal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új