Forrás: Pixabay
Padlizsán saláta grillezett húsok és halak mellé
A padlizsánsaláta egy kiváló kísérője grillezett húsoknak, halaknak, vagy éppen egy szelet ropogós kenyérrel fogyasztva is csodálatos. A legfontosabb hozzávalója a padlizsán, melyet a salátában grillen hogy pirul meg. Cseppet sem bonyolult elkészíteni, ráadásul tele van ízzel és egészséges tápanyagokkal.
Hozzávalók
- 2 Közepes padlizsán
- 2 nagy paradicsom
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- só, bors ízlés szerint
- Néhány levél friss bazsalikom
Eljárás
A padlizsánokat vágjuk fel kb. 1 cm vastag karikákra. Kenjük le mindkét oldalukat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük grillre, vagy grillserpenyőbe. Mindkét oldalukon süssük meg, amíg aranybarnára nem pirulnak.
Amíg a padlizsán sül, a paradicsomot, hagymát és fokhagymát vágjuk apróra.
A kész padlizsánokat vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, hagymát és fokhagymát.
Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és némi olívaolajjal. Keverjük össze az egészet.
Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel.