HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Padlizsán saláta grillezett húsok és halak mellé

A padlizsánsaláta egy kiváló kísérője grillezett húsoknak, halaknak, vagy éppen egy szelet ropogós kenyérrel fogyasztva is csodálatos. A legfontosabb hozzávalója a padlizsán, melyet a salátában grillen hogy pirul meg. Cseppet sem bonyolult elkészíteni, ráadásul tele van ízzel és egészséges tápanyagokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Néhány levél friss bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat vágjuk fel kb. 1 cm vastag karikákra. Kenjük le mindkét oldalukat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük grillre, vagy grillserpenyőbe. Mindkét oldalukon süssük meg, amíg aranybarnára nem pirulnak.

2. Lépés

Amíg a padlizsán sül, a paradicsomot, hagymát és fokhagymát vágjuk apróra.

3. Lépés

A kész padlizsánokat vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, hagymát és fokhagymát.

4. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és némi olívaolajjal. Keverjük össze az egészet.

5. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új