Padlizsánkrém sütőben
Ez a recept egy egyszerű, mégis ízletes padlizsánkrém, amelyet sült padlizsánból készítünk, és számos étkezési lehetőséggel rendelkezik. Tálalható előételként, kenhető fel pirítósra, de köretként is remekül helytáll. A padlizsánkrém sütőben elkészítése kissé időigényes, de a végeredmény minden továbbiak nélkül megéri a fáradozást.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál citromlé
Eljárás
Előmelegítsük a sütőt 200°C-ra.
Mossuk meg, szúrjuk meg villával és tegyük a padlizsánt a sütőbe, közvetlenül a rácsra.
Süsük a padlizsánt 40-50 percig, amíg a belseje nem lesz teljesen puhává.
Amikor a padlizsán elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már eléggé lehűlt, hogy meg lehessen fogni, vágjuk félbe, és a kanál segítségével kaparjuk ki a belsejét.
Tegyük egy turmixgépbe vagy aprítóba a padlizsán húsát, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a borsot és a citromlevet.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint igazíthatjuk még a fűszerezést.
Tálaljuk fel és élvezzük a friss, házi készítésű padlizsánkrémet.