HIRDETŐ

Padlizsánkrém sütőben

Ez a recept egy egyszerű, mégis ízletes padlizsánkrém, amelyet sült padlizsánból készítünk, és számos étkezési lehetőséggel rendelkezik. Tálalható előételként, kenhető fel pirítósra, de köretként is remekül helytáll. A padlizsánkrém sütőben elkészítése kissé időigényes, de a végeredmény minden továbbiak nélkül megéri a fáradozást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg, szúrjuk meg villával és tegyük a padlizsánt a sütőbe, közvetlenül a rácsra.

3. Lépés

Süsük a padlizsánt 40-50 percig, amíg a belseje nem lesz teljesen puhává.

4. Lépés

Amikor a padlizsán elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Amikor már eléggé lehűlt, hogy meg lehessen fogni, vágjuk félbe, és a kanál segítségével kaparjuk ki a belsejét.

6. Lépés

Tegyük egy turmixgépbe vagy aprítóba a padlizsán húsát, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a borsot és a citromlevet.

7. Lépés

Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint igazíthatjuk még a fűszerezést.

8. Lépés

Tálaljuk fel és élvezzük a friss, házi készítésű padlizsánkrémet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új