HIRDETŐ

Padlizsánkrém sütőben

Ez a recept egy egyszerű, mégis ízletes padlizsánkrém, amelyet sült padlizsánból készítünk, és számos étkezési lehetőséggel rendelkezik. Tálalható előételként, kenhető fel pirítósra, de köretként is remekül helytáll. A padlizsánkrém sütőben elkészítése kissé időigényes, de a végeredmény minden továbbiak nélkül megéri a fáradozást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg, szúrjuk meg villával és tegyük a padlizsánt a sütőbe, közvetlenül a rácsra.

3. Lépés

Süsük a padlizsánt 40-50 percig, amíg a belseje nem lesz teljesen puhává.

4. Lépés

Amikor a padlizsán elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Amikor már eléggé lehűlt, hogy meg lehessen fogni, vágjuk félbe, és a kanál segítségével kaparjuk ki a belsejét.

6. Lépés

Tegyük egy turmixgépbe vagy aprítóba a padlizsán húsát, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a borsot és a citromlevet.

7. Lépés

Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint igazíthatjuk még a fűszerezést.

8. Lépés

Tálaljuk fel és élvezzük a friss, házi készítésű padlizsánkrémet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek