HIRDETŐ

Padlizsánkrém télire üvegben tartósítószer nélkül

A Padlizsánkrém tökéletes kiegészítője egy-egy nagy családi vacsorának, de ízletes ropogtatni valók mellé is. Ezzel a recepttel egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthetsz padlizsánkrémet télire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérborecet Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 4 Üveg tartósításhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

Vágd félbe a padlizsánokat és helyezd őket egy sütőlapra, bőrrel lefelé. A tetejüket enyhén szúrd meg villával.

3. Lépés

Süsd a padlizsánokat a sütőben kb. 35-40 percig, vagy amíg a bőrük meg nem barnul és a belsejük meg nem puhul.

4. Lépés

Amikor a padlizsánok elkészültek, vedd ki őket a sütőből és hagyd hűlni őket pár percig.

5. Lépés

Kapard ki a padlizsán belső részét és tedd egy turmixgépbe az olívaolajjal, a fokhagymával, a borecettel, sóval és borssal együtt.

6. Lépés

Turmixold az összetevőket, amíg sima krémet nem kapsz.

7. Lépés

Sterilizáld a tartósító üvegeket forró vízben, majd töltsd az üvegeket a padlizsánkrémmel.

8. Lépés

Zárd le az üvegeket, és tedd őket száraz, hűvös helyen téliesítésre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új