:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/EC2epm0kkpSw3r3spQj3/c1950830889052df15f02d0a48b903.png)
Padlizsánkrém télire üvegben tartósítószer nélkül
A Padlizsánkrém tökéletes kiegészítője egy-egy nagy családi vacsorának, de ízletes ropogtatni valók mellé is. Ezzel a recepttel egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthetsz padlizsánkrémet télire.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 4 Üveg tartósításhoz
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
Vágd félbe a padlizsánokat és helyezd őket egy sütőlapra, bőrrel lefelé. A tetejüket enyhén szúrd meg villával.
Süsd a padlizsánokat a sütőben kb. 35-40 percig, vagy amíg a bőrük meg nem barnul és a belsejük meg nem puhul.
Amikor a padlizsánok elkészültek, vedd ki őket a sütőből és hagyd hűlni őket pár percig.
Kapard ki a padlizsán belső részét és tedd egy turmixgépbe az olívaolajjal, a fokhagymával, a borecettel, sóval és borssal együtt.
Turmixold az összetevőket, amíg sima krémet nem kapsz.
Sterilizáld a tartósító üvegeket forró vízben, majd töltsd az üvegeket a padlizsánkrémmel.
Zárd le az üvegeket, és tedd őket száraz, hűvös helyen téliesítésre.