HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/XJ96fJPpE-XAUJcObP-R/497f1f6740a3b40e3c0ce940f470f4.jpeg)
Forrás: Pixabay
Palacsinta alaprecept
Mindnannyiunk nagy kedvence, az örök klasszikus palacsinta. Egy igazán jól bevált alaprecept, melynek segítségével pillanatokon belül ízletes reggeli, vagy desszert varázsolható az asztalra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 100 g sima liszt
- 2 ks tojás
- 300 ml tej
- 1 evőkanál növényi olaj és még egy kevés a sütéshez
- só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tegyünk 100 g lisztet, 2 nagy tojást, 300 ml tejet, 1 evőkanál növényi olajat és egy csipet sót egy tálba, majd keverjük sima tésztává.
2. Lépés
Ajánlott 30 percig pihentetni, de akár azonnal el lehet kezdeni sütni.
3. Lépés
A palacsintasütőt olajozott konyhai papírral töröljük át, majd közepes lángon melegítsük fel.
4. Lépés
A tésztás akkor öntjük bele, amikor már forró, majd mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
5. Lépés
A kedvenc töltelékkel tálaljuk.