Forrás: canva
Palacsinta puha
A puha palacsinta egy klasszikus magyar desszert, amely nem hiányozhat az otthoni főzési kínálatból. Az ízletes, vajas süteményeket mézzel, lekvárral vagy akár túróval is tálalhatjuk, így ez a palacsinta önmagában is változatosságot és ízgazdagságot kínál.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 400 ml tej
- 2 evőkanál olaj
- Vanília aroma, vagy vaníliás cukor ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- Lekvár, méz vagy túró a töltelékhez
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.
Adjunk hozzá két tojást, és keverjük jól össze.
Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük össze, hogy sima tészta keletkezzen.
Adjunk hozzá két evőkanál olajat, és keverjük össze. Ha szeretnénk, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát vagy vaníliás cukrot az ízesítéshez.
Melegítsünk fel egy serpenyőt és kenjük ki olajjal.
Merjünk bele a tésztából, és süsük a palacsintát mindkét oldalon aranybarnára.
Töltsük meg a palacsintát a választott töltelékkel, majd hajtsuk össze vagy tekerjük fel.
Ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
Tálaljuk melegen, lekvárral, mézzel vagy túróval.