HIRDETŐ

Forrás: canva

Palacsinta puha

A puha palacsinta egy klasszikus magyar desszert, amely nem hiányozhat az otthoni főzési kínálatból. Az ízletes, vajas süteményeket mézzel, lekvárral vagy akár túróval is tálalhatjuk, így ez a palacsinta önmagában is változatosságot és ízgazdagságot kínál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 400 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Vanília aroma, vagy vaníliás cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Lekvár, méz vagy túró a töltelékhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá két tojást, és keverjük jól össze.

3. Lépés

Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük össze, hogy sima tészta keletkezzen.

4. Lépés

Adjunk hozzá két evőkanál olajat, és keverjük össze. Ha szeretnénk, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát vagy vaníliás cukrot az ízesítéshez.

5. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt és kenjük ki olajjal.

6. Lépés

Merjünk bele a tésztából, és süsük a palacsintát mindkét oldalon aranybarnára.

7. Lépés

Töltsük meg a palacsintát a választott töltelékkel, majd hajtsuk össze vagy tekerjük fel.

8. Lépés

Ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

9. Lépés

Tálaljuk melegen, lekvárral, mézzel vagy túróval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új