HIRDETŐ
Palacsintatészta bundázáshoz
Készítsünk hagyományos magyar palacsintatésztát bundázáshoz! Ez az egyszerű recept gyorsan és könnyen elkészíthető, és tökéletes alapot biztosít a különböző töltelékekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 250 Gram finomliszt
- 500 ml tej
- 2 ks tojás
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor (elhagyható)
- 1 evőkanál olaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a finomlisztet a sóval és a cukorral egy nagy tálban.
2. Lépés
Üssük bele a tojásokat, majd kezdjük el szép lassan hozzáadni a tejet, közben folyamatosan keverjük az alapot, hogy ne legyenek csomók.
3. Lépés
Amikor már csomómentes a tészta, adjuk hozzá az olajat, és keverjük jól össze.
4. Lépés
Hagyjuk a tésztát pihenni 10-15 percig.
5. Lépés
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, és egy merőkanálnyi tésztát tegyünk bele.
6. Lépés
Süssük mindkét oldalát aranysárgára, majd folytassuk a sütést a maradék tésztával.