Forrás: Pixabay: ponce_photography
Panini szendvics
Bátran próbáld ki ezt a receptet, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és garantáltan nagy sikert aratsz vele családod és barátaid körében!
Hozzávalók
- 1 nagy Ciabatta kenyér
- 4 Slice sonka
- 4 Slice mozzarella sajt
- 4 Slice paradicsom
- 10 levél bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors olívaolaj
Eljárás
Első lépésként szerezd be a szükséges hozzávalókat a recepthez, mindig friss alapanyagokat válassz. A friss ciabatta kenyér igazán jól illik a panini szendvics elkészítéséhez.
A ciabatta kenyeret vágd ketté, belülről pirítsd meg kis olívaolajon, add hozzá a zúzott fokhagymát. Vigyázz, a fokhagyma hamar megég, így a pirítást közepes lángon végezd!
A pirított kenyér felét egyenletesen pakold meg a sonkával és a mozzarellával. Ne sajnáld a hozzávalókat, bátran pakolj rájuk, hisz ez az a szendvics, ami nem lesz száraz.
A sonka és a mozzarella réteg után helyezd el a paradicsomszeleteket, valamint a bazsalikomleveleket. A végső ízélményhez fontos a friss paradicsom és bazsalikom használata.
A szendvicset locsold meg bő olívaolajjal, ízesítsd sóval és borssal.
Melegítsd elő a panini sütőt, és ha már kellően forró, helyezd bele a szendvicset. Fontos, hogy a sütő jó forró legyen, mert így lesz ropogós a kenyér és olvad a sajt belül.
Pár perc alatt, közepes hőmérsékleten süsd meg úgy, hogy a sajt kellemesen elolvadjon, a szendvics pedig aranybarna legyen.