HIRDETŐ

Panzerotti

A panzerotti egy olasz eredetű apró calzone, melyet főleg Nápolyban lehet kapni. A panzerotti-kat fritálni szokták, azonban attól válik igazán különlegessé, hogy olyanl töltelékkel tölthetik meg, ami távol áll a hagyományos pizzatöltelékektől. Ez a recept egy sajtos és paradicsomos töltelékkel készült.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 7 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Töltelék:

  • 400 g félkemény sajt (pl. mozzarella) Hozzáadott
  • 250 g paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Fritőzéshez:

  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd az élesztőt és cukrot hozzáadjuk. Az egészet összekeverjük, majd közepébe egy kört formázunk. Egy másik tálban összekeverük a vizet és a sót, majd a lassan a liszthez öntjük. Keverünk rajta egy fakanállal, majd amikor az anyag már nehezen fakanállal keverhető az olajat is hozzáadva nyújtható tésztává gyúrjuk. Letakarva fél órát kelesztjük.

2. Lépés

A töltelék elkészítése: A fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. A paradicsomszószt hozzáadjuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. A sajtot felkockázzuk.

3. Lépés

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis köröket szaggatunk (kb. 10-12 cm átmérőjűeket). Az így kapott tészta korongokba tesszük a sajtkockákat és az előzőleg elkészített paradicsomos szószt. A tészta széleit összeillesztjük, majd félhold alakúra zárjuk őket, majd a széleit özenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

4. Lépés

Az olajat feltesszük fritőzni egy magasabbú serpenyőt felhevítjük benne az olajat kb. 3 4 cm mélységig. Amikor a fűtőszálak teljesen felmelegszenek, a panzerottik bő olajban kisütük. Ha kisütöttük, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy az olajatól megszabadítsuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új