HIRDETŐ
Paprikalekvár
Ez a pikáns és édes lekvár kiválóan illik húsokhoz, sajtokhoz, pizzához, vagy akár simán kenőkrémnek is a kenyérre. Érdemes készíteni egy nagyobb adagot belőle, hogy hosszabb ideig élvezhessük az ízeit.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg piros paprika
- 600 g cukor
- 4 g póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks közepes méretű paradicsom
- 1 teáskanál só
- 1 dl fehérbor ecet
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A paprikákat szórjuk be cukorral, és hagyjuk állni kb. 1 órán át, hogy a cukor kiolvaszsza a paprikából a nedvességet.
2. Lépés
Add hozzá a finomra vágott póré- és fokhagymát, a paradicsomot (héj nélkül), a sót és a chilit.
3. Lépés
Főzd a keveréket közepes lángon, amíg a paprika teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).
4. Lépés
Mikor a paprika megpuhult, merítsd ki botmixerrel úgy, hogy darabos maradjon.
5. Lépés
Adj hozzá a fehérbor ecetet, és főzd tovább még kb. 5-10 percig.
6. Lépés
Töltse bele sterilizált üvegekbe és lezárja őket.