HIRDETŐ

Paprikalekvár

Ez a pikáns és édes lekvár kiválóan illik húsokhoz, sajtokhoz, pizzához, vagy akár simán kenőkrémnek is a kenyérre. Érdemes készíteni egy nagyobb adagot belőle, hogy hosszabb ideig élvezhessük az ízeit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg piros paprika Hozzáadott
  • 600 g cukor Hozzáadott
  • 4 g póréhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paprikákat szórjuk be cukorral, és hagyjuk állni kb. 1 órán át, hogy a cukor kiolvaszsza a paprikából a nedvességet.

2. Lépés

Add hozzá a finomra vágott póré- és fokhagymát, a paradicsomot (héj nélkül), a sót és a chilit.

3. Lépés

Főzd a keveréket közepes lángon, amíg a paprika teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).

4. Lépés

Mikor a paprika megpuhult, merítsd ki botmixerrel úgy, hogy darabos maradjon.

5. Lépés

Adj hozzá a fehérbor ecetet, és főzd tovább még kb. 5-10 percig.

6. Lépés

Töltse bele sterilizált üvegekbe és lezárja őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek