HIRDETŐ

Paprikalekvár

Ez a pikáns és édes lekvár kiválóan illik húsokhoz, sajtokhoz, pizzához, vagy akár simán kenőkrémnek is a kenyérre. Érdemes készíteni egy nagyobb adagot belőle, hogy hosszabb ideig élvezhessük az ízeit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg piros paprika Hozzáadott
  • 600 g cukor Hozzáadott
  • 4 g póréhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paprikákat szórjuk be cukorral, és hagyjuk állni kb. 1 órán át, hogy a cukor kiolvaszsza a paprikából a nedvességet.

2. Lépés

Add hozzá a finomra vágott póré- és fokhagymát, a paradicsomot (héj nélkül), a sót és a chilit.

3. Lépés

Főzd a keveréket közepes lángon, amíg a paprika teljesen megpuhul (kb. 30-40 perc).

4. Lépés

Mikor a paprika megpuhult, merítsd ki botmixerrel úgy, hogy darabos maradjon.

5. Lépés

Adj hozzá a fehérbor ecetet, és főzd tovább még kb. 5-10 percig.

6. Lépés

Töltse bele sterilizált üvegekbe és lezárja őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új