HIRDETŐ

Paprikás csirke

A paprikás csirke a magyar konyha egyik legmeghatározóbb ételkülönlegessége. Ízvilágát a pirospaprika, vöröshagyma, paradicsom és kápiapaprika határozza meg. Különleges krémességét a tejföl adja. Egyszerű és gyors megvalósításának köszönhetően bármikor gyorsan össze lehet dobni egy adagot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Paprikás csirkéhez:

  • 1 kg csirke (lebonkolt) Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks kápia paprika Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 112 dl csirke alaplé (vagy víz) Hozzáadott

Galuskához:

  • 3 tojás Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a pirospaprikát.

2. Lépés

Tegyük rá a csirkét, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a tűzre és addig pároljuk, míg a csirke színe fehérré válik. Közben forgassuk meg néhányszor.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a csirke alaplevet, majd fedjük le, és kis lángon főzzük kb. 40-45 percig.

4. Lépés

Közben készítsük el a galuskát. A tojást, lisztet, sót és vizet összekeverjük, majd forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Miután feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk benne 1-2 percig, majd szűrjük le.

5. Lépés

A csirkét vegyük ki a szószból. A maradék levét turmixoljuk le, majd keverjük bele a tejfölt, és forraljuk össze.

6. Lépés

Servírozáskor a csirkét a tejfölös szósszal locsoljuk meg, és tálaljuk a galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új