HIRDETŐ

Paprikás csirke

A paprikás csirke a magyar konyha egyik legmeghatározóbb ételkülönlegessége. Ízvilágát a pirospaprika, vöröshagyma, paradicsom és kápiapaprika határozza meg. Különleges krémességét a tejföl adja. Egyszerű és gyors megvalósításának köszönhetően bármikor gyorsan össze lehet dobni egy adagot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Paprikás csirkéhez:

  • 1 kg csirke (lebonkolt) Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks kápia paprika Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 112 dl csirke alaplé (vagy víz) Hozzáadott

Galuskához:

  • 3 tojás Hozzáadott
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Ezután vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a pirospaprikát.

2. Lépés

Tegyük rá a csirkét, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a tűzre és addig pároljuk, míg a csirke színe fehérré válik. Közben forgassuk meg néhányszor.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a csirke alaplevet, majd fedjük le, és kis lángon főzzük kb. 40-45 percig.

4. Lépés

Közben készítsük el a galuskát. A tojást, lisztet, sót és vizet összekeverjük, majd forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Miután feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk benne 1-2 percig, majd szűrjük le.

5. Lépés

A csirkét vegyük ki a szószból. A maradék levét turmixoljuk le, majd keverjük bele a tejfölt, és forraljuk össze.

6. Lépés

Servírozáskor a csirkét a tejfölös szósszal locsoljuk meg, és tálaljuk a galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek