Paprikás krumpli kolbásszal
Egy igazán otthonos és ízesített fogást mutatok be ma nektek, a magyaros paprikás krumplit. Ebben a receptben a kolbásszal dúsítottam az ételt, ami még extra ízt és karaktert kölcsönöz neki. Nagyon szeretem megfőzni és imádom, amikor a konyha erős, fűszeres illattal tölti be a házat.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- 1 ks csípős száraz kolbász
- 1 ks húsleves kocka
- 3 ek olaj
- só, bors
Eljárás
A burgonyát hámozd meg, mosd meg és vágd közepes kockákra. Tippem az, hogy ne legyenek túl kicsi kockák, mert akkor az étel hamar szétfő és nem lesz kellően laktató.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra. A kolbászt szintén darabold fel.
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát, amíg aranybarna nem lesz. Ez adja meg az étel alapját és egyesíti a többi összetevő ízét.
Adj a hagymához egy kevés sót és a paprikát, majd dobd rá a felkockázott krumplit és a kolbászt. Keverd meg jól, hogy az ízek jól eloszolódjanak.
Öntsd fel a serpenyő tartalmát annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplit, add hozzá a húsleves kockát. Főzd fel, majd takard le, és lassú tűzön főzd tovább, míg a burgonya meg nem puhul. Ha túl sok a lé, nagyobb lángon redukáld.
Amikor a burgonya már majdnem kész, ízlés szerint sózd, borsozd meg.