HIRDETŐ

Paprikás krumpli kolbásszal

Egy igazán otthonos és ízesített fogást mutatok be ma nektek, a magyaros paprikás krumplit. Ebben a receptben a kolbásszal dúsítottam az ételt, ami még extra ízt és karaktert kölcsönöz neki. Nagyon szeretem megfőzni és imádom, amikor a konyha erős, fűszeres illattal tölti be a házat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks csípős száraz kolbász Hozzáadott
  • 1 ks húsleves kocka Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A burgonyát hámozd meg, mosd meg és vágd közepes kockákra. Tippem az, hogy ne legyenek túl kicsi kockák, mert akkor az étel hamar szétfő és nem lesz kellően laktató.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra. A kolbászt szintén darabold fel.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát, amíg aranybarna nem lesz. Ez adja meg az étel alapját és egyesíti a többi összetevő ízét.

4. Lépés

Adj a hagymához egy kevés sót és a paprikát, majd dobd rá a felkockázott krumplit és a kolbászt. Keverd meg jól, hogy az ízek jól eloszolódjanak.

5. Lépés

Öntsd fel a serpenyő tartalmát annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplit, add hozzá a húsleves kockát. Főzd fel, majd takard le, és lassú tűzön főzd tovább, míg a burgonya meg nem puhul. Ha túl sok a lé, nagyobb lángon redukáld.

6. Lépés

Amikor a burgonya már majdnem kész, ízlés szerint sózd, borsozd meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új