Paprikasaláta télire
Ez a recept egy ízletes, egyszerűen elkészíthető paprikasaláta, amely nem csak nyáron, de télire is készíthető, és tartósítószer nélkül akár több hónapig is eltartható. Perfektus választás lehet hidegtálakhoz, grillezett húsok mellé vagy akár önállóan is fogyasztható.
Hozzávalók
- 1 kilogramm piros paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanállal napraforgó olaj
Eljárás
Mossuk meg a paprikákat, majd vágjuk ki a magházukat és szeleteljük vékony csíkokra.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a paprika csíkokat és a finomra vágott fokhagymát. Pároljuk közepes lángon 10-15 percig, amíg a paprika megpuhul.
Adjuk hozzá a sót, a borsot, az aprított petrezselymet, az almaecetet és a cukrot. Keverjük össze, majd hagyjuk tovább pirulni a paprikát további 10 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd töltögessük az előre elkészített üvegbe.
Fedjük le az üveget, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni 24 órán keresztül. Ezután tehetjük a hűtőbe, így sokáig eláll.
Fontos, hogy mindig tiszta kanállal vegyük ki az üvegből, hogy hosszabban elálljon.