HIRDETŐ

Paprikasaláta télire

Ez a recept egy ízletes, egyszerűen elkészíthető paprikasaláta, amely nem csak nyáron, de télire is készíthető, és tartósítószer nélkül akár több hónapig is eltartható. Perfektus választás lehet hidegtálakhoz, grillezett húsok mellé vagy akár önállóan is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kilogramm piros paprika Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanállal napraforgó olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a paprikákat, majd vágjuk ki a magházukat és szeleteljük vékony csíkokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a paprika csíkokat és a finomra vágott fokhagymát. Pároljuk közepes lángon 10-15 percig, amíg a paprika megpuhul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sót, a borsot, az aprított petrezselymet, az almaecetet és a cukrot. Keverjük össze, majd hagyjuk tovább pirulni a paprikát további 10 percig.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd töltögessük az előre elkészített üvegbe.

5. Lépés

Fedjük le az üveget, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni 24 órán keresztül. Ezután tehetjük a hűtőbe, így sokáig eláll.

6. Lépés

Fontos, hogy mindig tiszta kanállal vegyük ki az üvegből, hogy hosszabban elálljon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új