HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TJENA

Paradicsom mártás

Egy élénk és ízletes paradicsommártás alapreceptjét szeretném megosztani, melyet már jó párszor elkészítettem. Ezekben az egyszerű receptekben hiszek, melyet bárki könnyedén el tud készíteni, és ami mindig feldob egy tésztét vagy pizzát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 800 g konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 12 kiskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • friss basilikom levelek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon. Figyeljünk oda, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben megég a hagyma, ami keserű ízt adhat a mártásunknak.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és dinszteljük addig, míg üveges nem lesz, amitől még ízletesebb lesz a mártás.

3. Lépés

Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, míg illatos nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a sót, a borsot és a cukrot. Használjunk minőségi konzerv paradicsomot, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a friss paradicsomé, és pont ezt az ízt keresjük egy jó paradicsommártásban.

5. Lépés

Forraljuk fel a mártást, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk lassan rotyogni 20-25 percig, amíg be nem sűrűsödik.

6. Lépés

Amikor a mártásunk a megfelelő állagú, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg aprított friss bazsalikommal. Ha szeretjük a bazsalikomot, akkor bátran adjunk hozzá többet, hiszen az nagyon jól illik a paradicsomhoz, és még gazdagabbá teszi az ízvilágát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új