Forrás: Pixabay: TJENA
Paradicsom mártás
Egy élénk és ízletes paradicsommártás alapreceptjét szeretném megosztani, melyet már jó párszor elkészítettem. Ezekben az egyszerű receptekben hiszek, melyet bárki könnyedén el tud készíteni, és ami mindig feldob egy tésztét vagy pizzát.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes méretű hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 800 g konzerv paradicsom
- 1 kiskanál só
- 1⁄2 kiskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál cukor
- friss basilikom levelek
Eljárás
Melegítsük elő az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon. Figyeljünk oda, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben megég a hagyma, ami keserű ízt adhat a mártásunknak.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és dinszteljük addig, míg üveges nem lesz, amitől még ízletesebb lesz a mártás.
Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, míg illatos nem lesz.
Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a sót, a borsot és a cukrot. Használjunk minőségi konzerv paradicsomot, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a friss paradicsomé, és pont ezt az ízt keresjük egy jó paradicsommártásban.
Forraljuk fel a mártást, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk lassan rotyogni 20-25 percig, amíg be nem sűrűsödik.
Amikor a mártásunk a megfelelő állagú, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg aprított friss bazsalikommal. Ha szeretjük a bazsalikomot, akkor bátran adjunk hozzá többet, hiszen az nagyon jól illik a paradicsomhoz, és még gazdagabbá teszi az ízvilágát.