HIRDETŐ
Forrás: canva
Paradicsomleves Friss Paradicsomból
Egy friss, házi készítésű paradicsomleves, mely igazi ínyencség a meleg nyári napokon. A friss paradicsom mellett bazsalikom, hagyma és fokhagyma is gondoskodik a leves gazdag ízvilágáról.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 nagy érett paradicsom
- 2 Közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 l zöldség alaplé
- 1 teáskanál cukor
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat kereszt alakban bevagdaljuk, majd forrásban lévő vízbe dobva 1-2 percre bőrüket lehántjuk. Utána kockára vágjuk őket.
2. Lépés
A hagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.
3. Lépés
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zöldség alaplevet, a cukrot, sót, borsot és a megtisztított, apróra vágott bazsalikomot.
4. Lépés
Fedő alatt, közepes lángon 20-30 percig főzzük.
5. Lépés
Végül botmixerrel pürésítjük, majd szükség esetén ízesítjük.
6. Lépés
Tálaláskor néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük.