HIRDETŐ

Forrás: canva

Paradicsomleves Friss Paradicsomból

Egy friss, házi készítésű paradicsomleves, mely igazi ínyencség a meleg nyári napokon. A friss paradicsom mellett bazsalikom, hagyma és fokhagyma is gondoskodik a leves gazdag ízvilágáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat kereszt alakban bevagdaljuk, majd forrásban lévő vízbe dobva 1-2 percre bőrüket lehántjuk. Utána kockára vágjuk őket.

2. Lépés

A hagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zöldség alaplevet, a cukrot, sót, borsot és a megtisztított, apróra vágott bazsalikomot.

4. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon 20-30 percig főzzük.

5. Lépés

Végül botmixerrel pürésítjük, majd szükség esetén ízesítjük.

6. Lépés

Tálaláskor néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek