HIRDETŐ

Forrás: canva

Paradicsomleves Friss Paradicsomból

Egy friss, házi készítésű paradicsomleves, mely igazi ínyencség a meleg nyári napokon. A friss paradicsom mellett bazsalikom, hagyma és fokhagyma is gondoskodik a leves gazdag ízvilágáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat kereszt alakban bevagdaljuk, majd forrásban lévő vízbe dobva 1-2 percre bőrüket lehántjuk. Utána kockára vágjuk őket.

2. Lépés

A hagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zöldség alaplevet, a cukrot, sót, borsot és a megtisztított, apróra vágott bazsalikomot.

4. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon 20-30 percig főzzük.

5. Lépés

Végül botmixerrel pürésítjük, majd szükség esetén ízesítjük.

6. Lépés

Tálaláskor néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új