HIRDETŐ
Paradicsomleves paradicsomszószból
Ez a leves, amit gyermekkorom óta készítek – paradicsomleves jó adag sajttal. Bár nem friss paradicsomból készül, nagyszerű, és a fűszernövények és a fahéj csipetje tökéletesen kiegészíti az ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Leves
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál önserkentő liszt
- 190 g paradicsompüré
- sűrűséggel víz
- 1 teáskanál Provence-i gyógynövények
- 1 teáskanál Fahéj
- Só
- kristálycukor
- ecet
Nokedli
- 100 g önserkentő liszt
- 1 darab tojás
- sűrűséggel víz
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Az olajat a liszttel együtt a fazékba tesszük, és keverjük, amíg a keverék kissé meg nem barnul.
2. Lépés
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, összekeverjük, hozzáadjuk a vizet aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk, és közepes lángon főzzük körülbelül 20 percig.
3. Lépés
Közben elkészítjük a galuska tésztáját lisztből, tojásból és vízből.
4. Lépés
A galuskagyúróval közvetlenül a levesbe nyomjuk a galuskákat és főzzük őket, amíg kész nem lesznek.
5. Lépés
Végül fűszereket és fahéjat adunk a leveshez, majd ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.