HIRDETŐ

Paradicsomleves paradicsomszószból

Ez a leves, amit gyermekkorom óta készítek – paradicsomleves jó adag sajttal. Bár nem friss paradicsomból készül, nagyszerű, és a fűszernövények és a fahéj csipetje tökéletesen kiegészíti az ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Leves

  • 3 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 190 g paradicsompüré Hozzáadott
  • sűrűséggel víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Provence-i gyógynövények Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • kristálycukor Hozzáadott
  • ecet Hozzáadott

Nokedli

  • 100 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • sűrűséggel víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Az olajat a liszttel együtt a fazékba tesszük, és keverjük, amíg a keverék kissé meg nem barnul.

2. Lépés

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, összekeverjük, hozzáadjuk a vizet aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk, és közepes lángon főzzük körülbelül 20 percig.

3. Lépés

Közben elkészítjük a galuska tésztáját lisztből, tojásból és vízből.

4. Lépés

A galuskagyúróval közvetlenül a levesbe nyomjuk a galuskákat és főzzük őket, amíg kész nem lesznek.

5. Lépés

Végül fűszereket és fahéjat adunk a leveshez, majd ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új