HIRDETŐ
Paradicsomleves zellerrel
Diétás, egészséges és nagyon finom leves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 8 g lard
- 50 g mogyoróhagyma
- 300 g zeller
- 580 g friss paradicsom
- 700 ml víz
- 70 g parmezán
- zúzott kömény
- bazsalikom
- Négyszínű fűszer
- só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A zsíron apróra vágott shalott hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellert és pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót, fűszereket és megfőzzük.
2. Lépés
Levesszük a tűzről és kézi mixerrel összekeverjük. A zöldségpürét átszűrjük egy szűrőn, hogy finom levest kapjunk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és ismét forraljuk, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint ízesítjük és pirított zsemlével tálaljuk, olajjal meglocsolva és szárított fokhagymával megszórva. A leves tetejét bazsalikommal szórjuk meg. Jó étvágyat.