HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Paradicsommártás húsgombócokkal

Finom paradicsommártás húsgombócokkal, amelyhez például gombócokat is adhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált marhahús Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g érett paradicsom Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 50 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Friss fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Mielőtt elkezdenéd a húsgombócok készítését, javaslom, hogy készítsd elő az összes hozzávalót, így később könnyebb lesz mindent elkészíteni.

3. Lépés

Adja a darált húshoz a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagyma és hagyma felét, sót, borsot, és keverje össze. Formázzon kis golyókat.

4. Lépés

Egy serpenyőben, olajban süssük aranybarnára a húsgombócokat.

5. Lépés

Adja hozzá a maradék hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és párolja puhára.

6. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és fűszerezzük sóval és borssal. Kb. 15 percig pároljuk, amíg a mártás sűrű nem lesz.

7. Lépés

Adja hozzá a húsgombócokat a mártáshoz, és hagyja párolódni további 10 percig.

8. Lépés

Tálalás előtt friss fűszernövényekkel díszítheti a mártást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek