Forrás: pixelshot from Canva
Paradicsommártás húsgombócokkal
Finom paradicsommártás húsgombócokkal, amelyhez például gombócokat is adhat.
Hozzávalók
- 500 g Darált marhahús
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 500 g érett paradicsom
- Só és őrölt fekete bors
- 1 darab tojás
- 50 g Zsemlemorzsa
- olívaolaj
- Friss fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem)
Eljárás
Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.
Mielőtt elkezdenéd a húsgombócok készítését, javaslom, hogy készítsd elő az összes hozzávalót, így később könnyebb lesz mindent elkészíteni.
Adja a darált húshoz a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagyma és hagyma felét, sót, borsot, és keverje össze. Formázzon kis golyókat.
Egy serpenyőben, olajban süssük aranybarnára a húsgombócokat.
Adja hozzá a maradék hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és párolja puhára.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és fűszerezzük sóval és borssal. Kb. 15 percig pároljuk, amíg a mártás sűrű nem lesz.
Adja hozzá a húsgombócokat a mártáshoz, és hagyja párolódni további 10 percig.
Tálalás előtt friss fűszernövényekkel díszítheti a mártást.