HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Paradicsommártás húsgombócokkal

Finom paradicsommártás húsgombócokkal, amelyhez például gombócokat is adhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált marhahús Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g érett paradicsom Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 50 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Friss fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Mielőtt elkezdenéd a húsgombócok készítését, javaslom, hogy készítsd elő az összes hozzávalót, így később könnyebb lesz mindent elkészíteni.

3. Lépés

Adja a darált húshoz a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagyma és hagyma felét, sót, borsot, és keverje össze. Formázzon kis golyókat.

4. Lépés

Egy serpenyőben, olajban süssük aranybarnára a húsgombócokat.

5. Lépés

Adja hozzá a maradék hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és párolja puhára.

6. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és fűszerezzük sóval és borssal. Kb. 15 percig pároljuk, amíg a mártás sűrű nem lesz.

7. Lépés

Adja hozzá a húsgombócokat a mártáshoz, és hagyja párolódni további 10 percig.

8. Lépés

Tálalás előtt friss fűszernövényekkel díszítheti a mártást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új