HIRDETŐ

Paradicsomos Shakshuka gazdagon

A shakshuka egy közkedvelt étel a Közel-Keletről, mely pörkölt paradicsomos alapra kerülő tojásokból áll. A fűszerek gazdagsága és a szaftos paradicsomok tökéletes kombinációt alkotnak ebben a meleg, ízletes ételben. Jó választás lehet reggeli vagy brunch fogásnak, de akár vacsorára is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhag, zúzva Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne bors (opcionális, erősség igény szerint) Hozzáadott
  • 400 g konzerv diced paradom Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • friss petrezselyem vagy koriander Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy mély serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát, majd pirítsuk őket puhára, kb. 5 percig.

2. Lépés

Adjon hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt és a cayenne borsot (ha használja). Keverje jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

3. Lépés

Öntsük hozzá a konzervált paradicsomot, majd főzzük alacsony lángon, amíg a szósz kissé besűrűsödik, kb. 10-15 percig. Ízesítse sóval és frissen őrölt fekete borssal.

4. Lépés

Az elkészült szószba üssön négy tojást, úgy hogy kis mélyedéseket képezzen a felszínen. Takarja le a serpenyőt, és főzze közepes lángon, amíg a tojások megkeményednek, de a sárgája még folyékony marad, kb. 5-7 percig.

5. Lépés

Tálalja azonnal nyersen vágott petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. A shakshuka leghagyományosabb formájában pitával vagy friss kenyérrel tálalják.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új