HIRDETŐ
Forrás: mangolovemom from Canva
Paradicsomszósz tejszínnel
Klasszikus paradicsomszósz tejszínadással a jobb ízért és krémes állagért. Ideális tésztafélékhez vagy hús mellé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 darab The Onion
- 2 darab gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv paradicsom
- 200 ml főzőtejszín
- 1 darab Piros paprika rúd (opcionális)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítse fel az olajat a serpenyőben, majd adjon hozzá aprított hagymát és fokhagymát, pirítsa meg őket, amíg megpuhulnak és aranybarnává válnak.
2. Lépés
Adjon hozzá konzerv paradicsomot és egy szegfűszeg vörös paprikát, ha használja. Keverje össze és főzzön 10 percig.
3. Lépés
10 perc múlva adjon hozzá sót, cukrot és fűszereket. Keverje össze, majd adjon hozzá tejszínt a főzéshez.
4. Lépés
Hagyja a szószt főzni további 10-15 percig, vagy amíg el nem éri a kívánt állagot.
5. Lépés
A mártás kész és tálalható a kedvenc tésztájával vagy húsával. Jó étvágyat!