HIRDETŐ

Forrás: sal61 from Getty Images

Párolt articsóka

Hagyományos olasz recept, ideális az articsóka szerelmeseinek. Ez az étel kevés hozzávalót igényel, de gondos előkészítést igényel, hogy kihozza az articsóka természetes édességét és a pörkölt fűszerezésének gazdagságát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 egész Articsóka Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 1 maréknyi aprított petrezselyem Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a articsókákat, távolítsa el a keményebb külső leveleket, vágja le a csúcsokat, és tegye citromlével savanyított hideg vízbe, hogy ne barnuljanak meg.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben, párolja meg a fokhagymát olívaolajban.

3. Lépés

Adjuk hozzá az articsókát, a sót és a borsot a serpenyőbe. Főzzük néhány percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, fedjük le és főzzük közepes lángon körülbelül 40 percig, vagy amíg a articsókák megpuhulnak.

5. Lépés

Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új