HIRDETŐ

Forrás: sal61 from Getty Images

Párolt articsóka

Hagyományos olasz recept, ideális az articsóka szerelmeseinek. Ez az étel kevés hozzávalót igényel, de gondos előkészítést igényel, hogy kihozza az articsóka természetes édességét és a pörkölt fűszerezésének gazdagságát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 egész Articsóka Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 1 maréknyi aprított petrezselyem Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a articsókákat, távolítsa el a keményebb külső leveleket, vágja le a csúcsokat, és tegye citromlével savanyított hideg vízbe, hogy ne barnuljanak meg.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben, párolja meg a fokhagymát olívaolajban.

3. Lépés

Adjuk hozzá az articsókát, a sót és a borsot a serpenyőbe. Főzzük néhány percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, fedjük le és főzzük közepes lángon körülbelül 40 percig, vagy amíg a articsókák megpuhulnak.

5. Lépés

Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek