HIRDETŐ
Forrás: sal61 from Getty Images
Párolt articsóka
Hagyományos olasz recept, ideális az articsóka szerelmeseinek. Ez az étel kevés hozzávalót igényel, de gondos előkészítést igényel, hogy kihozza az articsóka természetes édességét és a pörkölt fűszerezésének gazdagságát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 egész Articsóka
- 2 szegfűszeg fokhagyma
- 1 maréknyi aprított petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- só és bors
- 200 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a articsókákat, távolítsa el a keményebb külső leveleket, vágja le a csúcsokat, és tegye citromlével savanyított hideg vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben, párolja meg a fokhagymát olívaolajban.
3. Lépés
Adjuk hozzá az articsókát, a sót és a borsot a serpenyőbe. Főzzük néhány percig.
4. Lépés
Adjuk hozzá a vizet, fedjük le és főzzük közepes lángon körülbelül 40 percig, vagy amíg a articsókák megpuhulnak.
5. Lépés
Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel tálalás előtt.