HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pásztorpite

A pásztorpite az ízletes főétel, amelyet gyakran szeretnek az egész családtagok. Méltán népszerű egytálétel, kényelmes és hűvös este tökéletes az otthoni vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 600 g darált hús (marha vagy birka) Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 112 dl vörösbor Hozzáadott
  • 112 dl marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kockázza fel a hagymát, sárgarépát és fokhagymát, majd egy nagy serpenyőben pirítsa meg olajon a darált hússal együtt, míg a hús barna lesz.

2. Lépés

Adj hozzá paradicsompürét, vörösbort, rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Fedd le, majd hagyd főni alacsony lángon 20-30 percig.

3. Lépés

Közben hámozd meg a burgonyát és főzd meg sós vízben. Amikor a burgonya megfőtt, szűrd le a vizet és töröld össze a tejjel és a vajjal.

4. Lépés

Egy mély tűzálló edénybe kanalazd bele a húst, szórd meg a zöldborsóval, majd kanalazd rá a burgonyapürét.

5. Lépés

Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, majd előmelegített sütőben süssd 180 °C-on 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új