Forrás: freepik
Penne alla vodka
Ez a klasszikus olasz étel könnyen elkészíthető és minden korosztály számára remek választás. A penne tészta gazdag paradicsomszósszal, krémes vodkával és sajttal párosul.
Hozzávalók
- 400 g penne tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Fej vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 Csésze vodka
- 1 konzerv egész paradicsom, durvára vágva
- 1 teáskanál piros chilipehely (opcionális)
- 1 Csésze tejszín vagy főzőtejszín
- Só és frissen őrölt feketebors, ízlés szerint
- 1 Csésze Frissen reszelt parmezán sajt
- Frissíteni basilikumlevél a tálaláshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és főzzük 5-6 percig, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és főzzük további 1 percig.
Adjuk hozzá a vodkát a serpenyőhöz és hagyjuk, hogy a vodka alkoholtartalma elpárologjon, körülbelül 7-10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot, a chilipelyhet (ha használunk), a sót és a borsot. Húzzuk le a tűzről a serpenyőt, és hagyjuk a szószt legalább 20 percig párolódni.
Közben főzzük meg a penne tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint.
Szűrjük le a tésztát, és tegyük vissza a fazékba. Öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot, majd keverjük össze, amíg a sajt elolvad.
Keverjük hozzá a paradicsomszószt a tésztához, majd öntsük át a keveréket hőálló tálba.
Tegyük a tálat a sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz.
Végül tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.