HIRDETŐ

Forrás: freepik

Penne alla vodka

Ez a klasszikus olasz étel könnyen elkészíthető és minden korosztály számára remek választás. A penne tészta gazdag paradicsomszósszal, krémes vodkával és sajttal párosul.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g penne tészta Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 Csésze vodka Hozzáadott
  • 1 konzerv egész paradicsom, durvára vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál piros chilipehely (opcionális) Hozzáadott
  • 1 Csésze tejszín vagy főzőtejszín Hozzáadott
  • Só és frissen őrölt feketebors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze Frissen reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • Frissíteni basilikumlevél a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és főzzük 5-6 percig, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és főzzük további 1 percig.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vodkát a serpenyőhöz és hagyjuk, hogy a vodka alkoholtartalma elpárologjon, körülbelül 7-10 percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a chilipelyhet (ha használunk), a sót és a borsot. Húzzuk le a tűzről a serpenyőt, és hagyjuk a szószt legalább 20 percig párolódni.

5. Lépés

Közben főzzük meg a penne tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint.

6. Lépés

Szűrjük le a tésztát, és tegyük vissza a fazékba. Öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot, majd keverjük össze, amíg a sajt elolvad.

7. Lépés

Keverjük hozzá a paradicsomszószt a tésztához, majd öntsük át a keveréket hőálló tálba.

8. Lépés

Tegyük a tálat a sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz.

9. Lépés

Végül tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új