HIRDETŐ

Forrás: Yuri Iluhin from Canva

Penne tészta paradicsomszósszal

Egy gyors és ízletes penne tészta receptje paradicsomszósszal, amit soha nem tudok megunni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g penne Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • parmezán Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre. A paradicsomot vágjuk kockákra. Ha paradicsomkonzervet használunk, akkor jobb, ha turmixoljuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a fokhagymát. Hagyjuk 1-2 percig pirulni, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert kesernyés ízt adhat a receptnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot vagy paradicsomkeveréket, és fűszerezzük sóval és borssal. Közepes lángon pároljuk 15 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik. A bazsalikomot a mártás főzésének vége felé adjuk hozzá, így megőrzi friss ízét.

4. Lépés

Amíg a mártás fő, főzzük meg a pennét sós vízben a csomagolás utasításai szerint. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát, ha "al dente" főzzük, sokkal jobb lesz az állaga.

5. Lépés

Keverje össze a főtt pennét a mártással, és hagyja még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Tálalás előtt szórja meg az ételt reszelt parmezán sajttal, amely krémes és mély ízt ad a mártásnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új