Forrás: Yuri Iluhin from Canva
Penne tészta paradicsomszósszal
Egy gyors és ízletes penne tészta receptje paradicsomszósszal, amit soha nem tudok megunni.
Hozzávalók
- 400 g penne
- olívaolaj
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 kg érett paradicsom
- só és frissen őrölt fekete bors
- bazsalikom
- parmezán
Eljárás
Hámozza meg a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre. A paradicsomot vágjuk kockákra. Ha paradicsomkonzervet használunk, akkor jobb, ha turmixoljuk.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a fokhagymát. Hagyjuk 1-2 percig pirulni, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert kesernyés ízt adhat a receptnek.
Adjuk hozzá a paradicsomot vagy paradicsomkeveréket, és fűszerezzük sóval és borssal. Közepes lángon pároljuk 15 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik. A bazsalikomot a mártás főzésének vége felé adjuk hozzá, így megőrzi friss ízét.
Amíg a mártás fő, főzzük meg a pennét sós vízben a csomagolás utasításai szerint. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát, ha "al dente" főzzük, sokkal jobb lesz az állaga.
Keverje össze a főtt pennét a mártással, és hagyja még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórja meg az ételt reszelt parmezán sajttal, amely krémes és mély ízt ad a mártásnak.