HIRDETŐ

Forrás: Yuri Iluhin from Canva

Penne tészta paradicsomszósszal

Egy gyors és ízletes penne tészta receptje paradicsomszósszal, amit soha nem tudok megunni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g penne Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • parmezán Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre. A paradicsomot vágjuk kockákra. Ha paradicsomkonzervet használunk, akkor jobb, ha turmixoljuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a fokhagymát. Hagyjuk 1-2 percig pirulni, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert kesernyés ízt adhat a receptnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot vagy paradicsomkeveréket, és fűszerezzük sóval és borssal. Közepes lángon pároljuk 15 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik. A bazsalikomot a mártás főzésének vége felé adjuk hozzá, így megőrzi friss ízét.

4. Lépés

Amíg a mártás fő, főzzük meg a pennét sós vízben a csomagolás utasításai szerint. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a tésztát, ha "al dente" főzzük, sokkal jobb lesz az állaga.

5. Lépés

Keverje össze a főtt pennét a mártással, és hagyja még néhány percig főni, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Tálalás előtt szórja meg az ételt reszelt parmezán sajttal, amely krémes és mély ízt ad a mártásnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek