HIRDETŐ

Pesto készítése házilag

A pesto az olasz konyha egyik alapja, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon, csak néhány hozzávalóra lesz szükséged. Tökéletes tésztaételekhez, pizzákhoz, grillezett húsokhoz vagy bármilyen szendvicshez, melynek egy kis olasz ízvilágot szeretnél adni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 node friss bazsalikom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g parmezán sajt Hozzáadott
  • 50 g pignolia (tölgyfa mag) Hozzáadott
  • 120 ml olíva olaj Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Törjük össze a fokhagymát a robotgépben.

2. Lépés

Adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket és a pignolia magot, majd keverjük össze.

3. Lépés

Adagoljuk a keverékhez a parmezán sajtot, sót és borsot, majd keverjük össze.

4. Lépés

Lassan öntsük hozzá az oliva olajat, és dolgozzuk össze a keveréket, amíg sűrű, sima és krémes állagot nem kapunk.

5. Lépés

Öntsük tálba a kész pestot, és azonnal használható, de hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új