HIRDETŐ
Pesto készítése házilag
A pesto az olasz konyha egyik alapja, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon, csak néhány hozzávalóra lesz szükséged. Tökéletes tésztaételekhez, pizzákhoz, grillezett húsokhoz vagy bármilyen szendvicshez, melynek egy kis olasz ízvilágot szeretnél adni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 node friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán sajt
- 50 g pignolia (tölgyfa mag)
- 120 ml olíva olaj
- Só és bors, ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Törjük össze a fokhagymát a robotgépben.
2. Lépés
Adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket és a pignolia magot, majd keverjük össze.
3. Lépés
Adagoljuk a keverékhez a parmezán sajtot, sót és borsot, majd keverjük össze.
4. Lépés
Lassan öntsük hozzá az oliva olajat, és dolgozzuk össze a keveréket, amíg sűrű, sima és krémes állagot nem kapunk.
5. Lépés
Öntsük tálba a kész pestot, és azonnal használható, de hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.