HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Pestós tészta
A zöld pestó alapja a bazsalikom. Dolgozhatunk üzletben vásárolható szósszal is, de házilag sem nehéz elkészíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g tészta
- 2 Csésze friss bazsalikom levelei
- 1⁄2 Csésze parmezán
- 1⁄2 Csésze friss római saláta levelei
- 1⁄2 Csésze dió vagy mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄4 Csésze olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A bazsalikom leveleket, római saláta leveleket, diót/mandulát, fokhagymát, parmezán sajtot, sót, borsot és az olívaolajat összeturmixoljuk. A kész pestot hűtőben tároljuk, a tésztánkhoz 2-3 evőanálnyira lesz szükség.
2. Lépés
Főzzük meg a tésztát, majd szűrjük lesz.
3. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel a pestot, és tegyük rá a főtt tésztát. Keverjük az egészet össze.