HIRDETŐ

Forrás: JamieRogers1 from Getty Images

Petrezselymes újburgonya

A petrezselymes újburgonya egy klasszikus magyar étel, ami egyszerűen elkészíthető, és remek kiegészítője lehet bármilyen húsételnek. Az újburgonya finom, édes ízét a friss petrezselyem teszi még különlegesebbé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg újburgonya Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyák alaposan megmosása után tegyük őket egy fazékba és annyi vizet öntsünk rájuk, hogy ellepje őket. Sózzuk meg a vizet.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet és főzzük a burgonyákat lágyra. Ez körülbelül 20-25 percig tart.

3. Lépés

Közben aprítsuk fel a petrezselymet és a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le róla a vizet.

5. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és pirítsuk meg.

6. Lépés

Ezután forgassuk bele a burgonyát és pirítsuk kicsit együtt, majd vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Végül szórjuk rá az aprított petrezselymet és keverjük össze. Kóstoljuk meg, szükség esetén sózzuk még.

8. Lépés

Tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új