Forrás: JamieRogers1 from Getty Images
Petrezselymes újburgonya
A petrezselymes újburgonya egy klasszikus magyar étel, ami egyszerűen elkészíthető, és remek kiegészítője lehet bármilyen húsételnek. Az újburgonya finom, édes ízét a friss petrezselyem teszi még különlegesebbé.
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1⁄2 tk só
Eljárás
A burgonyák alaposan megmosása után tegyük őket egy fazékba és annyi vizet öntsünk rájuk, hogy ellepje őket. Sózzuk meg a vizet.
Forraljuk fel a vizet és főzzük a burgonyákat lágyra. Ez körülbelül 20-25 percig tart.
Közben aprítsuk fel a petrezselymet és a fokhagymát.
Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le róla a vizet.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és pirítsuk meg.
Ezután forgassuk bele a burgonyát és pirítsuk kicsit együtt, majd vegyük le a tűzről.
Végül szórjuk rá az aprított petrezselymet és keverjük össze. Kóstoljuk meg, szükség esetén sózzuk még.
Tálaljuk forrón.