HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Pirított nokedli baconnel

Ez a fogás akkor van a legfinomabb, ha frissen készült, puha nokedlivel készítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Nokedlihez

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott

Pirításhoz

  • 250 g bacon Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük el a nokedlit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a tojásokkal, add hozzá a vizet és a sót, majd gyúrjuk össze.

2. Lépés

Egy forró, sós vizet töltsünk egy nagy fazékba, és ha forr, kezdjük el benne főzni a nokedlit.

3. Lépés

Amikor a nokedli feljött a víz tetejére, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.

4. Lépés

Pirítás előtt szárítsuk meg a nokedlit, hogy ne legyen víz a serpenyőben.

5. Lépés

Pirítsuk meg a bacont egy nagy serpenyőben, majd vegyük ki és tegyük félre.

6. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben, a bacon zsírjában pirítsuk meg a nokedlit. Adjunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges.

7. Lépés

Ha a nokedli szép aranybarna lett, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a ropogós bacont.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új