Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Pirított nokedli baconnel
Ez a fogás akkor van a legfinomabb, ha frissen készült, puha nokedlivel készítjük.
Hozzávalók
Nokedlihez
- 500 g liszt
- 4 ks tojás
- 1 Csésze víz
- 1 ek só
Pirításhoz
- 250 g bacon
- 2 ek olaj
Eljárás
Készítsük el a nokedlit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a tojásokkal, add hozzá a vizet és a sót, majd gyúrjuk össze.
Egy forró, sós vizet töltsünk egy nagy fazékba, és ha forr, kezdjük el benne főzni a nokedlit.
Amikor a nokedli feljött a víz tetejére, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
Pirítás előtt szárítsuk meg a nokedlit, hogy ne legyen víz a serpenyőben.
Pirítsuk meg a bacont egy nagy serpenyőben, majd vegyük ki és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben, a bacon zsírjában pirítsuk meg a nokedlit. Adjunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges.
Ha a nokedli szép aranybarna lett, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a ropogós bacont.