HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pirított olvasztott balzsamecetes Caprese saláta szendvics

A Caprese szendvics egy hagyományos olasz étel, amelyet pirított ciabatta kenyéren tálalnak, friss mozzarellával, paradicsommal és friss bazsalikommal töltve. Finom balzsamecetes mázzal csorgatják meg a finom, fanyar befejezésért. Kielégítő, frissítő és olasz ízekkel teli, ez a szendvics tökéletes egy gyors ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 cipó Ciabatta kenyér Hozzáadott
  • 8 szeletek Friss mozzarella Hozzáadott
  • 2 Nagy paradicsom, szeletelve Hozzáadott
  • 1 Kötet friss bazsalikomlevél Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Balzsamecetes máz a csepegtetéshez Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Fokhagyma (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 120 fokra.

2. Lépés

Vágja a ciabatta kenyeret 4 egyenlő részre, majd mindegyik részt keresztben kettévágja.

3. Lépés

Választható: Dörzsölje be minden kenyérdarab belsejét egy gerezd fokhagymával.

4. Lépés

Minden kenyérszeletet meglocsolunk olívaolajjal. Rendezzük a kenyereket egy sütőlapra, és süssük kb. 5 percig, vagy amíg enyhén megpirulnak.

5. Lépés

A ciabatta alsó felére friss mozzarella- és paradicsomszeleteket helyezzünk.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk. A tetejére friss bazsalikomleveleket teszünk.

7. Lépés

A rétegek tetejét meglocsoljuk balzsamecetes mázzal, majd befedjük a ciabatta felső felével.

8. Lépés

Süssük további 2-3 percig, amíg a sajt elkezd olvadni.

9. Lépés

Még melegen azonnal tálaljuk. Élvezze az ízletes Caprese szendvicset!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új