Forrás: Pixabay
Pirított olvasztott balzsamecetes Caprese saláta szendvics
A Caprese szendvics egy hagyományos olasz étel, amelyet pirított ciabatta kenyéren tálalnak, friss mozzarellával, paradicsommal és friss bazsalikommal töltve. Finom balzsamecetes mázzal csorgatják meg a finom, fanyar befejezésért. Kielégítő, frissítő és olasz ízekkel teli, ez a szendvics tökéletes egy gyors ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.
Hozzávalók
- 1 cipó Ciabatta kenyér
- 8 szeletek Friss mozzarella
- 2 Nagy paradicsom, szeletelve
- 1 Kötet friss bazsalikomlevél
- 2 EL Olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Balzsamecetes máz a csepegtetéshez
- 2 szegfűszeg Fokhagyma (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 120 fokra.
Vágja a ciabatta kenyeret 4 egyenlő részre, majd mindegyik részt keresztben kettévágja.
Választható: Dörzsölje be minden kenyérdarab belsejét egy gerezd fokhagymával.
Minden kenyérszeletet meglocsolunk olívaolajjal. Rendezzük a kenyereket egy sütőlapra, és süssük kb. 5 percig, vagy amíg enyhén megpirulnak.
A ciabatta alsó felére friss mozzarella- és paradicsomszeleteket helyezzünk.
Ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk. A tetejére friss bazsalikomleveleket teszünk.
A rétegek tetejét meglocsoljuk balzsamecetes mázzal, majd befedjük a ciabatta felső felével.
Süssük további 2-3 percig, amíg a sajt elkezd olvadni.
Még melegen azonnal tálaljuk. Élvezze az ízletes Caprese szendvicset!