HIRDETŐ
Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Piskótatekercs tészta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 6 ks tojás
- 6 púpozott ek cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 6 csapott ek rétesliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 1 ek porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tojássárgákat a cukrokkal habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, és adjuk a tojássárgájához.
2. Lépés
A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval, és forgassuk a lisztbe.
3. Lépés
Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és süssük körülbelül 15 percig.
5. Lépés
A kész piskótát fordítsa ki egy tiszta konyharuhára. Húzza le a sütőpapírt a tetejéről, és kenje meg baracklekvárral.
6. Lépés
Ezután tekerje fel a piskótát meglehetősen szorosan, és hagyja teljesen kihűlni, még mindig feltekerve és a konyharuhába csomagolva.
7. Lépés
Szórja meg a piskótatekercs tetejét porcukorral.