HIRDETŐ

Forrás: anamarques from Canva

Piskótatorta tejszínhabbal

Ez a recept azoknak szól, akik szeretnek könnyű, mégis ízletes desszerteket fogyasztani. A piskóta alap, tejszínhabbal és friss gyümölccsel töltve, ideális a nyári délutánokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Szöveg

  • 6 db Tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 150 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 3 EK olaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Krém

  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 3 EK cukor Hozzáadott

Gyümölcs

  • 250 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsünk tésztát. Keverjük össze a tojást a cukorral, adjunk hozzá szitált lisztet, és alaposan keverjük össze.

2. Lépés

A tésztát formába öntjük és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 25 percig.

3. Lépés

A süteményt sütés után hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Közben készítjük elő a krémet - a tejszínt cukorral keményre verjük.

5. Lépés

A lehűlt tortaalapot megkenjük a krémmel és félbevágott, megtisztított eperrel díszítjük.

6. Lépés

Hagyjuk a tortát néhány órára a hűtőben áthatódnak.

7. Lépés

Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új