HIRDETŐ
Forrás: anamarques from Canva
Piskótatorta tejszínhabbal
Ez a recept azoknak szól, akik szeretnek könnyű, mégis ízletes desszerteket fogyasztani. A piskóta alap, tejszínhabbal és friss gyümölccsel töltve, ideális a nyári délutánokra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Szöveg
- 6 db Tojás
- 180 g cukor
- 150 g sima liszt speciális
- 3 EK olaj
- csipetnyi só
Krém
- 500 ml tejszín
- 3 EK cukor
Gyümölcs
- 250 g Eper
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először készítsünk tésztát. Keverjük össze a tojást a cukorral, adjunk hozzá szitált lisztet, és alaposan keverjük össze.
2. Lépés
A tésztát formába öntjük és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 25 percig.
3. Lépés
A süteményt sütés után hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
Közben készítjük elő a krémet - a tejszínt cukorral keményre verjük.
5. Lépés
A lehűlt tortaalapot megkenjük a krémmel és félbevágott, megtisztított eperrel díszítjük.
6. Lépés
Hagyjuk a tortát néhány órára a hűtőben áthatódnak.
7. Lépés
Jó étvágyat!