HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pisztáciás csiga

A pisztáciás csiga egyszerre könnyed, illatos és finoman ropogós finomság, amelyet bármilyen alkalomra el lehet készíteni. A sós és édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást, a pisztácia pedig különleges ízvilágot hoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g darált pisztácia Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a hideg vajat és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el, hogy morzsás állagot kapjunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

3. Lépés

Közben készítsük el a töltelékhez: keverjük össze a darált pisztáciát, a cukrot és a tojássárgáját.

4. Lépés

Végül nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel. Vágjuk kb. 1 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakva 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek