Forrás: freepik
Pisztáciás csiga
A pisztáciás csiga egyszerre könnyed, illatos és finoman ropogós finomság, amelyet bármilyen alkalomra el lehet készíteni. A sós és édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást, a pisztácia pedig különleges ízvilágot hoz.
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 200 g darált pisztácia
- 100 g cukor
- 1 tojássárgája
Eljárás
Keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a hideg vajat és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el, hogy morzsás állagot kapjunk.
Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
Közben készítsük el a töltelékhez: keverjük össze a darált pisztáciát, a cukrot és a tojássárgáját.
Végül nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel. Vágjuk kb. 1 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakva 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.