HIRDETŐ

Forrás: freepik

Pisztáciás csiga

A pisztáciás csiga egyszerre könnyed, illatos és finoman ropogós finomság, amelyet bármilyen alkalomra el lehet készíteni. A sós és édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást, a pisztácia pedig különleges ízvilágot hoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g darált pisztácia Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a hideg vajat és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el, hogy morzsás állagot kapjunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

3. Lépés

Közben készítsük el a töltelékhez: keverjük össze a darált pisztáciát, a cukrot és a tojássárgáját.

4. Lépés

Végül nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel. Vágjuk kb. 1 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakva 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új