Forrás: Pixabay
Pizza gorgonzola sajttal és karamellizált hagymával
Merüljön el a gorgonzolás pizza ízeinek kellemes keverékében. Ez az ínyenc pizza egyesíti a Gorgonzola sajt umami ízét a karamellizált hagyma édességével. A ropogós héjat kiegészíti az olvadó sajt zamatossága. Tökéletes ínyencség a hétvégi menüjéhez, ez a recept biztosan meghódítja a szíveket!
Hozzávalók
- 1 Pizzatészta (bolti vagy házi)
- 1 csésze Gorgonzola sajt
- 1 Nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 EL olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
- Friss rukkola levelek a feltéthez
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 245 °C-ra (475 °F). Ha van pizzaköve, tegye a sütőbe melegíteni.
Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon, és adjuk hozzá a felszeletelt hagymát. Addig főzzük, amíg áttetszővé válik és karamellizálódni kezd. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a borsot. Főzzük, amíg a hagyma teljesen karamellizálódik, majd tegyük félre.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki a pizzatésztát. Formázza meg tetszése szerint, vékonyra vagy vastagra.
Helyezze át a pizzatésztát a felhevített pizzakőre vagy sütőlapra. Rendezze el a karamellizált hagymát egyenletesen a tésztán, a széleket hagyja meg a héjnak.
Morzsoljuk a Gorgonzola sajtot a hagymára, és csepegtessünk rá egy kis olívaolajat.
Az előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, vagy amíg a héj aranyszínű lesz, a sajt pedig buborékos és enyhén megbarnul.
Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hintse meg friss rukkolalevelekkel.