HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pizza gorgonzola sajttal és karamellizált hagymával

Merüljön el a gorgonzolás pizza ízeinek kellemes keverékében. Ez az ínyenc pizza egyesíti a Gorgonzola sajt umami ízét a karamellizált hagyma édességével. A ropogós héjat kiegészíti az olvadó sajt zamatossága. Tökéletes ínyencség a hétvégi menüjéhez, ez a recept biztosan meghódítja a szíveket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Pizzatészta (bolti vagy házi) Hozzáadott
  • 1 csésze Gorgonzola sajt Hozzáadott
  • 1 Nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Friss rukkola levelek a feltéthez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 245 °C-ra (475 °F). Ha van pizzaköve, tegye a sütőbe melegíteni.

2. Lépés

Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon, és adjuk hozzá a felszeletelt hagymát. Addig főzzük, amíg áttetszővé válik és karamellizálódni kezd. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a borsot. Főzzük, amíg a hagyma teljesen karamellizálódik, majd tegyük félre.

3. Lépés

Enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki a pizzatésztát. Formázza meg tetszése szerint, vékonyra vagy vastagra.

4. Lépés

Helyezze át a pizzatésztát a felhevített pizzakőre vagy sütőlapra. Rendezze el a karamellizált hagymát egyenletesen a tésztán, a széleket hagyja meg a héjnak.

5. Lépés

Morzsoljuk a Gorgonzola sajtot a hagymára, és csepegtessünk rá egy kis olívaolajat.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, vagy amíg a héj aranyszínű lesz, a sajt pedig buborékos és enyhén megbarnul.

7. Lépés

Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hintse meg friss rukkolalevelekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új