Forrás: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pizza vékony tésztán
Házilag készített pizza vékony tésztán, melyet a kinézete és az íze is csábítóvá tesz. Ideális hétvégi ebéd a családdal.
Hozzávalók
Torta
- 500 g búzaliszt
- 7 g száraz élesztő
- 1 üveg meleg víz
- 2 teáskanál Olaj
- 1 csipetnyi Mentse a lefordított szöveget
Eszközök
- 1 üveg Paradicsomleves
- 200 g mozzarella
- 2 szemüveg Kedvenc kiegészítők
- szalámi
Eljárás
Készítsen tésztát. Egy tálban keverje össze a száraz lisztet az élesztővel, adjon hozzá olajat, sót és meleg vizet. Dolgozza ki a tésztát körülbelül 10 percig, amíg rugalmas nem lesz. Fedje le a tésztát egy konyharuhával, és hagyja 1 órán keresztül kelni.
Miután a tészta megkelt, oszd 4 részre. Mindegyik részt nyújtsd ki vékony lapokká. A lapokat helyezd sütőpapírral bélelt sütőtálcára.
Tegye a paradicsomszószt a pizzára, szórja meg reszelt mozzarellával és kedvenc feltétekkel.
Sütse a 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig. A pizza akkor kész, amikor a sajt elolvadt és kissé megpirult.