:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/pQI4OKIQXNZmwA-i2ngu/d33ff8b872d6d7495dab27d144d15e.jpeg)
Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Pohár pudingós sütemény
Finom sütemény, amely tökéletes desszert lehet bármilyen alkalomra. Ez a recept a poharat használja mértékegységként.
Hozzávalók
Tészta:
- 2 bögrék sima liszt speciális
- 2 bögrék félig durva liszt
- 250 g vaj
- 1 bögre cukor
- 1 db vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2 EK tejföl
- 2 kanalak sütőpor
Eszközök
- 3 db vaníliapuding
- 5 befőttesüvegek tej
- 6 EK cukor
- 2 kg alma
- 1 TK Fahéj
- Porcukor a szórásra
Eljárás
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.
A másik tálban átszitáljuk a lisztet a sütőporral és összekeverjük a vajjal.
Adjuk hozzá a tejszínnel kevert tojásokat és keverjük össze.
A tésztát két részre osztjuk - egy nagyobb és egy kisebb darabra. A nagyobb tésztát egy sütőformába helyezzük, amit sütőpapírral béleltünk ki. A másik tésztát addig fóliába csomagolva tároljuk a hűtőben.
Megmossuk az almákat, lereszeljük és összekeverjük fahéjjal. Rátesszük a tésztára.
A pudingot cukorral keverjük össze egy kis tejjel.
A maradék tejet forraljuk fel és adjunk hozzá összekevert pudingot. Főzzük meg. Még forrón öntsük a reszelt almákra.
A második tésztát kivesszük a hűtőből és reszeljük a pudingra.
A tortát körülbelül 50 percig sütjük 180°C-on.
Hűlés után megszórjuk porcukorral.