HIRDETŐ

Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Pohár pudingós sütemény

Finom sütemény, amely tökéletes desszert lehet bármilyen alkalomra. Ez a recept a poharat használja mértékegységként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 2 bögrék sima liszt speciális Hozzáadott
  • 2 bögrék félig durva liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • 2 EK tejföl Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott

Eszközök

  • 3 db vaníliapuding Hozzáadott
  • 5 befőttesüvegek tej Hozzáadott
  • 6 EK cukor Hozzáadott
  • 2 kg alma Hozzáadott
  • 1 TK Fahéj Hozzáadott
  • Porcukor a szórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.

2. Lépés

A másik tálban átszitáljuk a lisztet a sütőporral és összekeverjük a vajjal.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínnel kevert tojásokat és keverjük össze.

4. Lépés

A tésztát két részre osztjuk - egy nagyobb és egy kisebb darabra. A nagyobb tésztát egy sütőformába helyezzük, amit sütőpapírral béleltünk ki. A másik tésztát addig fóliába csomagolva tároljuk a hűtőben.

5. Lépés

Megmossuk az almákat, lereszeljük és összekeverjük fahéjjal. Rátesszük a tésztára.

6. Lépés

A pudingot cukorral keverjük össze egy kis tejjel.

7. Lépés

A maradék tejet forraljuk fel és adjunk hozzá összekevert pudingot. Főzzük meg. Még forrón öntsük a reszelt almákra.

8. Lépés

A második tésztát kivesszük a hűtőből és reszeljük a pudingra.

9. Lépés

A tortát körülbelül 50 percig sütjük 180°C-on.

10. Lépés

Hűlés után megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek