HIRDETŐ

Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Pohár pudingós sütemény

Finom sütemény, amely tökéletes desszert lehet bármilyen alkalomra. Ez a recept a poharat használja mértékegységként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 2 bögrék sima liszt speciális Hozzáadott
  • 2 bögrék félig durva liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • 2 EK tejföl Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott

Eszközök

  • 3 db vaníliapuding Hozzáadott
  • 5 befőttesüvegek tej Hozzáadott
  • 6 EK cukor Hozzáadott
  • 2 kg alma Hozzáadott
  • 1 TK Fahéj Hozzáadott
  • Porcukor a szórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.

2. Lépés

A másik tálban átszitáljuk a lisztet a sütőporral és összekeverjük a vajjal.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínnel kevert tojásokat és keverjük össze.

4. Lépés

A tésztát két részre osztjuk - egy nagyobb és egy kisebb darabra. A nagyobb tésztát egy sütőformába helyezzük, amit sütőpapírral béleltünk ki. A másik tésztát addig fóliába csomagolva tároljuk a hűtőben.

5. Lépés

Megmossuk az almákat, lereszeljük és összekeverjük fahéjjal. Rátesszük a tésztára.

6. Lépés

A pudingot cukorral keverjük össze egy kis tejjel.

7. Lépés

A maradék tejet forraljuk fel és adjunk hozzá összekevert pudingot. Főzzük meg. Még forrón öntsük a reszelt almákra.

8. Lépés

A második tésztát kivesszük a hűtőből és reszeljük a pudingra.

9. Lépés

A tortát körülbelül 50 percig sütjük 180°C-on.

10. Lépés

Hűlés után megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új