HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: herverot

Polvorones

Első alkalommal készítettem el az eredeti spanyol polvorones receptet a családomnak a tavalyi karácsonyi időszakban, és nem győztek belőle eleget enni! Könnyű elkészíteni, és valami igazán különlegességgel lephetjük meg vele szűkebb és tágabb környezetünket is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukrozott sertésszalonna Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g Mandula Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • A citromhéj reszelve Hozzáadott
  • Cukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is a sütőt előmelegítem 180°C-ra. Mindig fontos, hogy a sütőnk már a tészta beállítása előtt elérje a megfelelő hőmérsékletet.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítom a lisztet állandó kevergetés mellett, amíg aranyszínű nem lesz. Figyeljünk, nehogy megégjen!

3. Lépés

A lisztet átszórom egy tálba és hozzáadom a cukrozott sertésszalonnát, a cukrot, a darált mandulát, a fahéjat és a citromhéjat. Mindig érdemes frissen reszelt citromhéjjal dolgozni, sokkal aromásabb lesz tőle a süteményünk.

4. Lépés

Összedolgozom az alapanyagokat, amíg el nem érem a morzsalékos tészta állagát. Figyelem, ne gyúrjuk túl, mert akkor kemény lesz a végeredmény!

5. Lépés

A tésztából 1 cm vastagságú lapot nyújtok és 5 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. Az átmérő nagyságát mindenki a saját ízlése szerint állíthatja be.

6. Lépés

A sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a köröket és 15-20 percre a sütőbe teszem, amíg aranybarna nem lesz. Figyeljünk, mert könnyen megég!

7. Lépés

Miután kivettem a sütőből, megvárom míg kihűl, majd megszórom cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új