HIRDETŐ

Forrás: Tetsunori via Adobe Stock

Portói borszósz

Egy gazdag és ízletes portói borszósz, tökéletes köret húsokhoz vagy vadhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Mogyoróhagyma Finomra vágott Hozzáadott
  • 2 Toe Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 250 ml portói bor Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Friss kakukkfű, finoman aprítva Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Kukoricakeményítő, egy kevés hideg vízben feloldva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A portói mártáshoz melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Adj hozzá apróra vágott shallot hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket körülbelül 2 percig, míg megpuhulnak.

2. Lépés

Öntse a portót a serpenyőbe, és hagyja 5 percig főzni, amíg a térfogata megfeleződik.

3. Lépés

Öntse a marhahúslevest a serpenyőbe, és adja hozzá a cukrot és a kakukkfűvet. Hagyja a keveréket 15 percig főni.

4. Lépés

Adja hozzá a kukoricakeményítőt a serpenyőhöz, és keverje össze. Hagyja a szószt további 2-3 percig főni, amíg besűrűsödik. Ha vastagabb szószt szeretne, adhat hozzá több kukoricakeményítőt.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyja a portoibor szósz hűlni egy kicsit, mielőtt felszolgálja. Szűrje le a szószt egy finom szitán, hogy eltávolítsa a shallotot és a fokhagymát, ha simább szószot szeretne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új