Forrás: Tetsunori via Adobe Stock
Portói borszósz
Egy gazdag és ízletes portói borszósz, tökéletes köret húsokhoz vagy vadhoz.
Hozzávalók
- 2 Evőkanál olívaolaj
- 2 Mogyoróhagyma Finomra vágott
- 2 Toe Aprított fokhagyma
- 250 ml portói bor
- 500 ml marhahúsleves
- 1 Teáskanál cukor
- 1 Teáskanál Friss kakukkfű, finoman aprítva
- 2 Teáskanál Kukoricakeményítő, egy kevés hideg vízben feloldva
Eljárás
A portói mártáshoz melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Adj hozzá apróra vágott shallot hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket körülbelül 2 percig, míg megpuhulnak.
Öntse a portót a serpenyőbe, és hagyja 5 percig főzni, amíg a térfogata megfeleződik.
Öntse a marhahúslevest a serpenyőbe, és adja hozzá a cukrot és a kakukkfűvet. Hagyja a keveréket 15 percig főni.
Adja hozzá a kukoricakeményítőt a serpenyőhöz, és keverje össze. Hagyja a szószt további 2-3 percig főni, amíg besűrűsödik. Ha vastagabb szószt szeretne, adhat hozzá több kukoricakeményítőt.
Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyja a portoibor szósz hűlni egy kicsit, mielőtt felszolgálja. Szűrje le a szószt egy finom szitán, hogy eltávolítsa a shallotot és a fokhagymát, ha simább szószot szeretne.