HIRDETŐ

Forrás: Tetsunori via Adobe Stock

Portói borszósz

Egy gazdag és ízletes portói borszósz, tökéletes köret húsokhoz vagy vadhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Mogyoróhagyma Finomra vágott Hozzáadott
  • 2 Toe Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 250 ml portói bor Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Friss kakukkfű, finoman aprítva Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Kukoricakeményítő, egy kevés hideg vízben feloldva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A portói mártáshoz melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon. Adj hozzá apróra vágott shallot hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket körülbelül 2 percig, míg megpuhulnak.

2. Lépés

Öntse a portót a serpenyőbe, és hagyja 5 percig főzni, amíg a térfogata megfeleződik.

3. Lépés

Öntse a marhahúslevest a serpenyőbe, és adja hozzá a cukrot és a kakukkfűvet. Hagyja a keveréket 15 percig főni.

4. Lépés

Adja hozzá a kukoricakeményítőt a serpenyőhöz, és keverje össze. Hagyja a szószt további 2-3 percig főni, amíg besűrűsödik. Ha vastagabb szószt szeretne, adhat hozzá több kukoricakeményítőt.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyja a portoibor szósz hűlni egy kicsit, mielőtt felszolgálja. Szűrje le a szószt egy finom szitán, hogy eltávolítsa a shallotot és a fokhagymát, ha simább szószot szeretne.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek