HIRDETŐ

Forrás: facebook

Puha diós, morzsás Szilvás gombóc

A szilvás gombóc az egyik legkedveltebb hagyományos magyar édesség. Puha krumplitésztába göngyölve találjuk benne az édes szilvát, melyet finoman összehoz a ropogós, diós, morzsás bunda. Egyszerű és gazdag ízvilágával mindenkit levesz a lábáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks közepes vastagságú burgonya Hozzáadott
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 16 ks érett szilva Hozzáadott
  • 100 g morzsa Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a burgonyákat meghámozva, majd amikor már megfőttek, passzírozzuk át.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, sót és a tojást, és gyúrjuk össze.

3. Lépés

Formázzunk belőle 16 db gombócot, mindegyikbe tegyünk egy szem szilvát, majd zárjuk le gondosan a tésztát a szilva körül.

4. Lépés

Forraljunk vizet egy nagy lábasban, és amikor felforrt, tegyük bele a gombócokat. Főzzük őket kb. 15 percig.

5. Lépés

Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a morzsát és a cukrot, és pirítsuk aranybarnára.

6. Lépés

Emeljük ki a gombócokat a forrásban lévő vízből, és forgassuk meg őket a morzsás keverékben.

7. Lépés

Szórjuk meg darált dióval, és tálaljuk azonnal, amíg még melegek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új