HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Puha Erdélyi Kürtőskalács Recept

Az édes sütemény, a kürtöskalács az Erdélyből származó hagyományos desszert. Külső rétege ropogós, belső része pedig puha és fűszeres, amelyet a szabadban sütnek hatalmas akácfahasábokon. Ha otthon szeretnél kipróbálni ezt az ínycsiklandó finomságot, kövesd az alábbi receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml langyos tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt a cukorral és 100 ml langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a maradék liszthez, sóhoz, 1 egész tojáshoz és 1 tojás sárgájához.

2. Lépés

Az összetevőket tésztává gyúrjuk, majd kb. 10 percig dagasztjuk, amíg szép sima és rugalmas lesz.

3. Lépés

A tésztát letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

4. Lépés

Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, fahéjjal és vaníliával.

5. Lépés

A kelt tésztát 10-12 egyforma részre osztjuk, majd mindegyiket hengerré formázzuk.

6. Lépés

A hengereket körbe-kbe tekerjük egy kerek, sütőpapírral bélelt forma körül úgy, hogy a tészta szeletei egy picit átfedjék egymást.

7. Lépés

Egy sütőbe helyezük a formákat, majd kb. 20-25 percig sütjük azmelegített sütőben 180°C-on.

8. Lépés

Amikor acsok megsültek, azonnal meghempergetjük őket a kristálycukorban, majd kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új