HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Puha Erdélyi Kürtőskalács Recept

Az édes sütemény, a kürtöskalács az Erdélyből származó hagyományos desszert. Külső rétege ropogós, belső része pedig puha és fűszeres, amelyet a szabadban sütnek hatalmas akácfahasábokon. Ha otthon szeretnél kipróbálni ezt az ínycsiklandó finomságot, kövesd az alábbi receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml langyos tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt a cukorral és 100 ml langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a maradék liszthez, sóhoz, 1 egész tojáshoz és 1 tojás sárgájához.

2. Lépés

Az összetevőket tésztává gyúrjuk, majd kb. 10 percig dagasztjuk, amíg szép sima és rugalmas lesz.

3. Lépés

A tésztát letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

4. Lépés

Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, fahéjjal és vaníliával.

5. Lépés

A kelt tésztát 10-12 egyforma részre osztjuk, majd mindegyiket hengerré formázzuk.

6. Lépés

A hengereket körbe-kbe tekerjük egy kerek, sütőpapírral bélelt forma körül úgy, hogy a tészta szeletei egy picit átfedjék egymást.

7. Lépés

Egy sütőbe helyezük a formákat, majd kb. 20-25 percig sütjük azmelegített sütőben 180°C-on.

8. Lépés

Amikor acsok megsültek, azonnal meghempergetjük őket a kristálycukorban, majd kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek